EcoMoto 930×122

sancțiuni trafic

Argeș: Șmecherii care n-au oprit la trecere s-au transformat în pietoni

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Șoferii n-au știut ce ,,i-a lovit”: Aproape 3000 de sancțiuni în timp record

Acţiunea s-a desfăşurat la nivelul întregului județ, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural și a avut în atenție, în special, depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, transmite IPJ Argeș.

Potrivit sursei citate, ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei.

Citiți și: Șoferiță amendată și lăsată fără permis

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Cinci dintre aceste sancțiuni, în valoare totală de 2.910 lei, au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. De asemenea, acestora le-au fost reținute permisele de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

„Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil”, este mesajul transmis de IPJ Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

4 comentarii

  • Anonim spune:

    Unde mama dracului fac politistii astia asemenea actiuni? Fiindca in Pitesti, in oras, nu am mai vazut asa ceva de vreo doi ani desi merg zilnic cu masina… In oras s-a ajuns sa se ignore chiar si obligatia de a semnaliza schimbarea directiei de mers, pe o distanta de 100 de metri de mers bara la bara vezi cel putin 10 soferi care isi tin telefonul la ureche… As vrea sa fiu oprit in fiecare zi de politisti sa fiu controlat, nu m-ar deranja, cu conditia sa aplice legea corect si chiar sa ii sanctioneze pe cei care incalca regulile. Si le-as sugera sa faca vreo cateva controale inopinate dimineata, in jurul orei 6, cand incep sa circule autobuzele alea care duc oamenii la serviciu. Nu stiu cum sunt angajati soferii acelor autobuze, dar va spun fara sa exagerez si fara sa mint ca sunt un pericol public (in special alea pe care scrie DLS) fiindca nu respecta nimic si ii mai si forteaza pe ceilalti sa se dea la o parte, sunt de necrezut.

  • Marius spune:

    Daca vor permise suspendate sa stea la semaforul de la Teilor! Trec rumanasii numai pe rosu. Te mai si claxoneaza ca ei au intermitent, cica !

  • Laur spune:

    Să ți-l ia tie

  • Anonimus spune:

    Minciuni de 2 lei.nu am mai vazut politia circulatie pe drum de f mult timp.cand spuneti participanti la trafic includeti doar soferii?acei pietoni care vin ca drogatii fara sa se asigure si se angajeaza in trecere fara sa se asigure ,chiar daca sunt pe trecere….mai au si casti pe urechi sau vb la tel fara probleme nu sunt sanctionati?pe bune? Stati si vegheati circulatia….si sanctionati tot,si soferi si pietoni sa vedeti ce de bani o sa aveti..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3