NOR CURIER 930X122

sancțiuni trafic

Argeș: Nicio zi fără șoferi băuți în trafic

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Citiți și: Șoferii n-au știut ce ,,i-a lovit”: Aproape 3000 de sancțiuni în timp record

În ziua de 29 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au acționat pentru creșterea disciplinei rutiere în deplasarea pe drumurile publice, prin acțiuni de scurtă durată, desfășurate atât în mediul urban cât și în mediul rural.

Au fost vizate cu precădere abaterile de la regimul legal de viteză și cele privind conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Citiți și: Șoferiță amendată și lăsată fără permis

În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.120 de lei, și au reținut 3 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare, potrivit IPJ Argeș.

Conform sursei citate, dintre sancțiunile aplicate, cele 3 care au drept măsură complementară reținerea permisului de conducere au fost aplicate ca urmare a depistării a trei conducători auto care se aflau sub influența alcoolului, valorile alcoolemiei fiind cuprinse între 0,07 și 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

CONDUCEA FĂRĂ DREPT

În ziua de 29 august a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii Formațiunii Rutiere Costești au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 65A, pe raza localității Buzoești, fără a deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

CONDUCEA FĂRĂ DREPT ȘI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

În ziua de 29 august a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 59 de ani, din Budeasa, care conducea un moped pe bld. Nicolae Bălcescu din Pitești, fără a deține permis de conducere.

Totodată, cel în cauză se afla sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal.

CONDUCEA SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 44 de ani, din Stoenești, care conducea un autoturism pe DC 25 de pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut în lipsă, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

SANCȚIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTI

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii rutieri au aplicat 145 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 25 de lei. Totodată au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au retrase 12 certificate de înmatriculare.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • vica spune:

    De ce se intampla asta?!
    Pentru ca autoritatile noastre sunt foarte, foarte slabe iar infractorii nu au nicio teama ca li se poate intampla ceva. Simplu!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3