930 x122 grota rece

sancțiuni trafic

Polițiștii au făcut prăpăd în trafic! I-au pus la punct pe șoferi

În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, transmite IPJ Argeș.

Citiți și: Pitești. Șoferiță de peste 50 de ani, spaima șoselelor! A călcat accelerația până la podea

Potrivit sursei citate, ca urmare a abaterilor constatate în zilele de vineri și sâmbătă, au fost aplicate 379 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 85.000 de lei.

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 42 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Citiți și: Argeș: Pericol de moarte pe șoselele din județ!

Acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii structurilor rutiere au acționat pentru creșterea disciplinei rutiere în deplasarea pe drumurile publice prin acțiuni de scurtă durată, desfășurate atât în mediul urban cât și în mediul rural.

Astfel de acțiuni au fost desfășurate în zilele de vineri și sâmbătă, de către polițiștii Biroului Rutier Pitești, care în ziua de 26 august a.c., au aplicat, în urma abaterilor constatate, 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.640 de lei, și au reținut un permis de conducere și două certificate de înmatriculare.

Dintre sancțiunile aplicate de polițiștii rutieri piteșteni, 18 au fost pentru viteză excesivă, 11 ca urmare a nepurtării centurii de siguranță sau a mijloacelor special de retenție pentru copii, 3 sancțiuni ca urmare a neacordării priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare, una ca urmare a folosirii telefonului mobil în timpul condusului fără utilizarea sistemului tip mâini libere, restul fiind aplicate pentru alte abateri, potrivit IPJ Argeș.

De asemenea, polițiștii Formațiunii Rutiere Costești au acționat în mediul urban și rural, în zilele de vineri și sâmbătă, iar în ziua de 27 august a.c., au aplicat, în urma abaterilor constatate, 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.830 de lei, și au reținut 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare, conform aceleiași surse.

Dintre sancțiunile aplicate de polițiștii două au fost ca urmare a nerespectării regulilor de trecere a căii ferate, unul ca urmare a consumului de alcool cu valoare sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 2 ca urmare a unor nereguli de natură tehnică ale autovehiculelor.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90