NOR CURIER 930X122

sancțiuni trafic

Inconștiența tinerilor șoferi! Prinși drogați, fără permis sau cu viteză excesivă

În cursul zilei de ieri, 14 septembrie a.c., polițiștii rutieri argeșeni au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, transmite IPJ Argeș.

Citiți și: Șoferii n-au știut ce ,,i-a lovit”: Aproape 3000 de sancțiuni în timp record

Potrivit sursei citate, în urma abaterilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 50.000 de lei, totodată fiind reținute 20 de permise de conducere și 20 de certificate de înmatriculare.

Conducea sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv

În ziua de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr de 26 de ani, din Poienarii de Muscel, care conducea un autoturism pe raza localității Câmpulung, în timp ce se afla sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv.

Citiți și: Șoferiță amendată și lăsată fără permis

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că bărbatul se afla sub influența a două substanțe psihoactive.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea, prin analize de specialitate, a substanțelor cu efect psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336, alin. 2 din Codul Penal.

Conducea cu viteză excesivă

De asemenea, nici șoferii dornici de adrenalină nu au lipsit din peisaj.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat, pe DN 65B, pe raza localității Bradu, un bărbat de 33 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu 122 km/h.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

Conducea fără drept

Totodată, în urma acțiunilor de verificare, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat o tânără de 19 ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Foto descriptiv

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90