930 x122 grota rece

abonați

CEZ, lovitură năucitoare pentru abonați!

CEZ, lovitură năucitoare pentru abonați!

Citiți și: Tranzacția care implică gigantul de energie CEZ, ,,luată la ochi”

CEZ Vânzare, unul dintre cei mai importanți furnizori de energie electrică din România și din Argeș, le-a dat abonaților o veste proastă, chiar la început de sezon, când facturile explodează, conform realitatea.net.

Compania și-a anunțat clienții că a renunțat la perioada de păsuire de 30 de zile pentru plata sumelor datorate, iar motivul ar fi legat de ordonanța privind compensarea și plafonarea prețurilor.

Citiți și: Anunț important de la CEZ. Toți clienții sunt vizați

Prin această modificare, consumatorii vor plăti penalități de întârziere încă din prima zi peste data emiterii facturii.

Astfel, potrivit notificării trimise abonaților:

“Se elimină din contract clauzele referitoare la perioada de grație (….)

“Ca urmare a eliminării perioadei de grație, clauzele referitoare la momentul de la care se procedează la calculul penalităților de întârziere și preavizarea pentru neplată se modifică după cum urmează:

“Neîndeplinirea obligațiilor de plată de către Client în termenul de scadență are drept consecință preavizarea clientului pentru deconectare, precum și plata unor penalități de întârziere, după cum urmează:

Penalitățile de întârziere sunt egale cu nivelul dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligațiilor bugetare, stabilit conform prevederilor actelor normative în vigoare
Penalitățile de întârziere sunt datorate începând cu prima zi după data scadenței și până în ziua plății (exclusiv)”.

Compania a precizat că noua prevedere intră în vigoare de la 1 decembrie, iar dacă un client refuza modificarea, atunci contractul este reziliat unilateral.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

Sursă: realitatea.net

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Un cetatean spune:

    Ce dracului e tampenia asta? Cum adica „vor plati penalitati de intarziere inca din prima zi peste data EMITERII facturii”? Ati vrut sa spuneti cumva „data scadentei” facturii, sau chiar e corect ce ati scris voi? In fine, o asemenea clauza este abuziva pentru ca astia de la CEZ nu citesc contoarele in fiecare luna si pun consum estimat, cum sa te penalizeze pentru ceva estimat, adica presupus? Daca tu in luna aia nu ai consumat de fapt nimic fiindca n-ai fost acasa penalitatile sunt furt pe fata. Probabil daca o contesta cineva in justitie va fi anulata. In plus, acum aveti motive intemeiate sa faceti plangere la Protectia Consumatorilor pentru intarzierea facturilor, mie spre exemplu mi-a venit luna trecuta dupa doua zile de la expirarea termenului scandent, deci as fi avut deja doua zile de penalitati doar pentru ca ei nu sunt in stare sa distribuie niste biete plicuri.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90