Donaris 930 x 122

china

TARGUL_CARNEXPO_DANIEL_CONSTANTIN_1

Daniel Constantin: „Deblocarea pieței din China, acord istoric pentru România”

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat astăzi, la o conferință organizată de Camera de Comerț Italiană pentru România, că deblocarea pieței din China este un acord istoric pentru țara noastră.

Citiți și: Veste de ultimă oră despre Drumul Expres Pitești – Craiova

România trebuie să deschidă și alte piețe pentru a-și vinde produsele la prețuri corespunzătoare, a accentuat ministrul. „De ce deschidem alte piețe? Pentru că este foarte important pentru România. Competiția pe piața Uniunii Europene, așa cum știți, din cauza diferenței de sprijin european între România și alte state, este extrem de puternică. Pentru a vinde la prețuri corespunzătoare produsele pe care le are, România are nevoie să deschidă și alte piețe. Din acest punct de vedere, Ministerul Agriculturii a făcut anul trecut eforturi să deblocheze atât piața din Rusia, cât și piața din țările arabe și piața din China”, a declarat Daniel Constantin.

Acesta a subliniat importanța acordului cu China, care este “primul de acest gen care stabilește baza pentru ca produsele românești să fie exportate”. “Primii pași s-au făcut pe zona de creștere a porcilor și pe zona de creștere a bovinelor. Existe premise importante ca în 2014 să se extindă aceste acorduri și pe zona de ovine, dar și pe alte zone care, în timpul discuțiilor de la București, s-au manifestat ca fiind de interes pentru partea chineză”, a adăugat Constantin.

Citiți și: Deblocare ușă în Pitești: O persoană a fost găsită decedată!

Ministrul Agriculturii a participat miercuri la conferința “Viitorul agriculturii românești – între instrumente comunitare și financiare. Focus pe investițiile necesare”, organizată de Camera de Comerț Italiană pentru România.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90