New Profesional Consult 930 x 122

arpechim

Rafinăria Arpechim poate scăpa de demolare!

După cum v-am informat, un consorțiu format din două companii din China este interesat să cumpere Oltchimul. Prin reprezentanții lor, Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum Co. Ltd. au semnat ieri, în București, o scrisoare de intenție în acest sens cu administratorii judiciari ai combinatului vâlcean.

Citiți și: ,,Chilipir”: Petrochimia scade cu 15 milioane €!

Noutatea este că acest consorțiu vrea să cumpere nu doar combinatul Oltchim, care înseamnă și petrochimia din Bradu (Pitești), ci și rafinăria Arpechim. Rafinăria se află în proprietatea OMV Petrom și nu mai funcționează de o bună bucată de vreme. Austriecii au păstrat-o în conservare, dar au anunțat că vor să o demoleze în cazul în care statul român nu găsește un investitor care să o preia. Din fericire, demolarea a fost evitată, primarul comunei Bradu (de lângă Pitești), localitate în care se află rafinăria, tergiversând emiterea autorizației de demolare. Ministerul Economiei, prin ministrul Andrei Gerea, i-a asigurat pe chinezi de sprijinul său în facilitarea negocierilor cu OMV Petrom pentru cumpărarea rafinăriei Arpechim Pitești. Amintim că OMV Petrom consideră rafinăria Arpechim un morman de fier vechi, cu instalații deloc performante pentru zilele noastre.

Oltchimul, aflat de luni de zile în insolvență, ar putea fi scos la privatizare în luna februarie a anului viitor.

Citiți și: Se vinde un gigant al industriei argeșene!

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90