EcoMoto 930×122

daniel constantin

VACI

VESTE EXCELENTĂ PENTRU MICII PRODUCĂTORI DE LAPTE

Guvernul a adoptat o hotărâre privind acordarea ajutorului de minimis pentru achiziţionarea de tancuri de răcire a laptelui. Hotărârea stabileşte o nouă perioadă de depunere de cereri inițiale pentru obținerea avizului prealabil (10 februarie-15 aprilie 2014) şi prelungește perioada de depunere a documentelor prevăzute la art.11 alin.(2) din HG nr.859/2013 (20 ianuarie-15 mai 2014).

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

”Noul termen pe care asociațiile micilor producători de lapte îl au la dispoziție este o nouă șansă pentru comercializarea producției acestora. Sunt convins că majoritatea crescătorilor se vor asocia pentru a beneficia de acest sprijin financiar pus la dispoziție de Ministerul Agriculturii. Mai mult decât atât, pentru a veni în sprijinul lor am reușit să încheiem protocoale cu toți procesatorii de lapte pentru preluarea materiei prime colectate în aceste tancuri de răcire”, precizează ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Amintim că de la 1 ianuarie 2014 nu se mai poate livra lapte neconform. În acest sens HG nr. 859/6 noiembrie 2013 prevede acordarea în anul 2014 a ajutorului de minimis pentru achiziţionarea de tancuri noi de răcire a laptelui. De ajutor beneficiază producătorii agricoli crescători de animale care deţin până la 5 capete vaci de lapte şi sunt organizaţi în acest scop într-o singură formă asociativă constituită în comună. Cuantumul este de maxim 5.000 de euro pentru fiecare formă asociativă care a solicitat acest ajutor. El include costurile aferente achiziţionării, instalării tancului/tancurilor de răcire a laptelui (cu o capacitate de maxim 1.000 de litri/unitate administrativ-teritorială organizată la nivel de comună), instruirii necesare pentru utilizarea acestuia/acestora şi asigurării service-ului pentru o perioadă de 12 luni de la instalare.

Citiți și: DANIEL CONSTANTIN: SUNTEM PREGĂTIȚI SĂ VOTĂM O MOȚIUNE DE CENZURĂ

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90