New Profesional Consult 930 x 122

arpechim

oltchim

VINERI AFLĂM: LA OLTCHIM S-AR PUTEA VORBI CHINEZEȘTE!

Vineri, 6 iunie, expiră noul termen pentru privatizarea la pachet a combinatului vâlcean Oltchim cu Arpechim Pitești. Este posibil ca în acea zi consorțiul din China alcătuit din companiile BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co Ltd să depună o ofertă angajantă pentru a deveni noul proprietar.

Citiți și: ,,Chilipir”: Petrochimia scade cu 15 milioane €!

“Din câte am înţeles, o delegaţie de la Oltchim formată din administratorii judiciari, administratorul special şi directorul adjunct au plecat duminică în China pentru a semna un contract de finanţare în valoare de 15 milioane de euro, bani pe care partea chineză îi oferă pentru mărirea capacităţii de producţie şi pentru a deschide noi secţii – oxoalcool și anhidridă ftalică. Am înţeles că miercuri şi domnul ministru Niţă (n.r. – ministrul Economiei) va fi prezent în China, iar vineri, pe 6 iunie, am avea şi o ofertă angajantă din partea concernului chinez pentru preluarea combinatului.”, a declarat pentru Agerpres liderul sindicatului Victoria de la Oltchim, Corneliu Cernev.

Amintim că acest consorțiu chinez a semnat în noiembrie anul trecut scrisoarea de intenție pentru participarea la privatizarea Oltchimului. Ministru al Economiei era atunci Andrei Gerea, deputat liberal de Argeș.

Citiți și: Se vinde un gigant al industriei argeșene!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3