- Publicat de: ePitești
- 3-10-2018, ora 15:30
- Editorial
CORNEL IONICĂ NU CUNOAȘTE REGULILE UNEI LUMI NORMALE
Cornel Ionică nu cunoaște regulile unei lumi normale. Incompatibilitatea constatată DEFINITIV de Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul primarului Piteștiului, în loc să fie executată ca atare, stârnește tot felul de comportamente.
Citiți și: Exclusiv | Pitești: Sfârșit de drum pentru un politician controversatÎn dorința de a se menține cât mai mult în funcție, actorul principal al subiectului – domnul Ionică – sustine că ar mai avea căi de atac împotriva hotărârii instantei. Căile de atac extraordinare la care acesta probabil că face referire pot fi utilizate numai în situații de exceptie, cum ar fi faptul că persoana judecată nu ar fi fost legal citată și astfel nu ar fi cunoscut existenta judecății sau că instanța ar fi fost necompetentă absolut să judece cazul, la care se adaugă alte asemenea argumente extreme.
În cazul unei soluții pronunțate de Înalta Curte este aproape imposibil a exista motive EXCEPȚIONALE care să schimbe situația. Să nu uităm că incompatibilitatea a fost reținută de o instanță de recurs, chiar acesta fiind calificat de lege ca o cale de atac exceptională. În consecință, o nouă cale de atac „și mai excepțională” decât cea a recursului, ca să-i spunem așa, este pur și simplu o simplă tragere de timp, o simplă diversiune.
Citiți și: „Tătucul” alegerilor, dat pe mâna Parchetului!Calitatea de primar, conform legii, „încetează de drept” prin incompatibilitate, prefectul emițând un ordin prin care „constată” numai ceea ce este clar stabilit în justitie. Ca urmare, o problemă extrem de serioasă care se poate remarca în acest caz este aceea a nulității actelor realizate de persoana incompatibilului. Un atac asupra actelor semnate de incompatibil pe motiv de nulitate ar genera o suită de acțiuni judiciare cu urmări destul de brutale.
Personal, apreciez că fiecare moment de menținere în funcție a unei persoane incompatibile poate genera consecințe extrem de dure pentru comunitate, implicarea sa în realizarea actelor la nivelul Primăriei putând genera juridic consecințe care să ne coste extrem de scump.
În toată această conjunctură remarc cu deosebită îngrijorare replica domnului Ionică, domn care susține cu o seninătate debordantă că nu ar exista primari care si-au pierdut funcția din motive de incompatibilitate. Dincolo de caracterul neadevărat al replicii sale, autorul acesteia dovedește că nu este capabil să înțeleagă regulile unei lumi normale, în care o decizie pronunțată în Justitie nu poate fi utilizată ca subiect de mișmășeală politică.