Donaris 930 x 122

covid-19

EXCLUSIV: CÂND SE POATE ÎNTOARCE LA MUNCĂ DR. FELIX SÂRBOIU. CE SPUNE DIRECTORUL MEDICAL AL SPITALULUI JUDEȚEAN

Medicul Felix Sârboiu, șeful compartimentului Chirurgie Vasculară, în cazul căruia a fost deschis un dosar penal după ce a venit bolnav la spital, s-ar putea întoarce la muncă peste o săptămână. Cel puțin, așa spune directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Săptămâna viitoare, medicul asupra căruia planează acuzații de zădărnicire a combaterii bolilor încheie perioada obligatorie de izolare ce a urmat internării sale în secția pentru cazuri COVID-19 de la Mioveni, iar din punctul de vedere al dr. Gheorghe Frătoaica, n-ar exista motive să nu-și reia activitatea.

„Este bine încă din a treia zi după boală. Suntem prieteni și am vorbit zilnic, uneori și de două ori pe zi, pentru că avea nevoie și de o susținere morală, mai ales că din a doua, a trei a zi au apărut și efectele negative ale medicamentelor. Ce pot să vă spun e că a continuat tratamentul și a rămas sub supraveghere medicală. Acum e în izolare la locuința sa din Pitești. Practic ar mai avea vreo săptămână până revine la muncă”, a declarat, pentru ePitești.ro, dr. Gheorghe Frătoaica, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

Citiți și: Revine pandemia! Se închid restaurante și școli

„Dânsul și pe noi ne disperă”

Directorul medical al Spitalului Județean continuă să-l apere pe șeful compartimentului Chirugie Vasculară și pune problemele care fac obiectul dosarului penal pe seama excesului de zel al medicului Sârboiu.

„În România este un proverb care spune așa: <<Cine nu muncește nu greșește>>. Dânsul, când consultă un pacient, și pe noi ne disperă. La dânsul, cu ecograf, o consultație durează între 30 și 50 de minute, poate chiar o oră. La ceilalți, 10-15 minute. Este regula timpului de contact cu pacientul. Cu cât ai un contact mai îndelungat, riscul de a te îmbolnăvi este mai mare. La vremea respectivă, ținuta de spital obligatorie pentru secții era doar cu masca pe față. Ținutele celelalte au fost impuse ulterior. Este adevărat, a fost o mare lipsă de informare, pentru că nu s-a mai întâlnit nimeni cu o asemenea situație. Eu, de câte ori l-am văzut, a purtat mască, dar nu pot să bag mâna în foc ce a făcut în rest. Dar să vă spun un paradox: nici asistenta-șefă și nici asistenta cealaltă, cu care medicul Sârboiu lucrează, nu au purtat mască. Și totuși nu s-au îmbolnăvit, sunt, bine-merci, și acum”, a mai explicat, pentru ePitești.ro, dr. Frătoaica.

Medicul  Felix Sârboiu este acuzat că a venit la muncă deși avea simptome specifice COVID -19, dar și că ar fi refuzat testarea Real Time PCR (pentru identificarea SARS-CoV-2), aspect infirmat însă de doctor (citește AICI mărturia șefului compartimentului Chirurgie Vasculară).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3