delicte silvice

FIRMĂ AMENDATĂ CU 15.000 DE LEI PENTRU DELICTE SILVICE

În ziua de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la două societăți comerciale cu sediul în localitatea Vulturești, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

Citiți și: Cu Dacia „papuc” la furat de lemne, surprins când se aproviziona pentru iarnă

„Din verificări s-a constatat faptul că reprezentanții ambelor societăți verificate nu au evidențiat corect materialul lemnos primit în depozit și cel expediat, iar operarea datelor în aplicația SUMAL nu era conformă reglementărilor în domeniu”, precizează IPJ Argeș.

Una dintre societăţi a fost sancţionată contravenţional cu două amenzi, în valoare totală de 9.000 de lei, iar cealaltă societate cu trei amenzi, în valoare totală de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010, privind contravenţiile silvice.

Citiți și: Poliția, în control: lemne confiscate, firmă amendată

Totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de aproape 20 de metri cubi de material lemnos, de mai multe esențe, în valoare de aproximativ 2.500 de lei, cantitate expediată fără documente legale.

Foto descriptiv: Poli’ia Română

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441