Nisan 930 x 122

alde

CONGRESUL LUI TĂRICEANU, UN FIASCO

Congresul lui Tăriceanu, un fiasco. Congresul ALDE care l-a ales președinte al partidului pe unicul candidat, Călin Popescu Tăriceanu, a fost un fiasco.

Citiți și: BOGDAN IVAN: ”CEI CARE AMENINȚĂ ANGAJAȚII DACIA CU ROBOTIZAREA AU SALARII DATORITĂ MEDIULUI PRIVAT!”

Potrivit news.ro, Congresul a debutat cu un Tăriceanu foarte nervos. Mai întâi pe jurnaliștii care l-au întrebat despre contestația făcută la Tribunal de Daniel Constantin și echipa lui:  ”Altă întrebare!”, a replicat CPT după modelul fostului ministru de tristă amintire al Justiției, Florin Iordache.

Apoi pe organizatorii Congresului. Conform sursei citate, pe Tăriceanu l-a enervat că, dintr-o greșeală, pe panoul video din sala de congres din Palatul Parlamentului au rulat la început imagini cu Daniel Constantin. L-a deranjat și volumul la care organizatorii au dat imnul în difuzoare: „Asurzitor!”, le-a reproșat candidatul unic.

Citiți și: CONSTANTIN L-A BLOCAT PE TĂRICEANU. PRO ROMÂNIA, UNDĂ VERDE

A urmat și o gafă: ”Am reuşit şi acest al doilea examen foarte sever (n.r. – alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016) şi după alegerile care au avut loc anul trecut am obţinut al treilea rezultat pe scena politică.”, a spus CPT de la tribună. ALDE s-a clasat nu pe 3, ci pe 5, după PSD, PNL, USR și UDMR.

Singura personalitate care a răspuns invitației lui Tăriceanu de a veni la Congres a fost Emil Constantinescu. Prim-ministrul Sorin Grindeanu și președintele Camerei Deputaților și al PSD, Liviu Dragnea, au lipsit.

Alegerea candidatului unic s-a făcut electronic, vot care le-a dat mari bătăi de cap delegaților, după cum scrie news.ro. Votul și numărarea voturilor au durat ore la rând, punând la grea încercare răbdarea delegaților din țară.

Astăzi Daniel Constantin a replicat: „Regret să constat și după ziua de ieri că domnul Tăriceanu nu a înțeles nimic din discuțiile/criticile din ultimele săptămâni cu privire la comportamentul său politic extins.

În continuare, prin minciună, încearcă să acopere abuzurile pe care le face! A încercat să-și asigure președinția dând din coate împotriva celor care i-au fost alături, călcând pe onoare și respect și, mai mult, întrebând apoi de ce au trădat! Este precum în bancul celebru în care împingi pe cineva pe scări și apoi întrebi de ce se grăbește!

Nu este, însă, pentru prima dată când, în numele unui „liberalism autentic”, provoacă scindări și trădări, punând iremediabil prin longevitatea acestor acțiuni o pată pe întreaga clasa politică românească de după 1989. Amintesc episoadele din 1991, 2006, 2014 și 2017.”, afirmă Daniel Constantin.

„Regret că nici măcar în al 12-lea ceas, Tăriceanu nu a înțeles motivele care ne despart în mod fundamental. Eu nu fac politică pentru funcții, deci nici nu pot fi cumpărat cu funcții. În caz contrar, astăzi aș fi fost lângă domnia sa în funcții precum cea de viceprim-ministru. Am ales să sacrific aceste funcții pentru oameni, nedorind să învăț lecția predată și la care mă îndemna „președintele” Tăriceanu.

Nici acum nu a înțeles că am condamnat minciuna și ipocrizia, caracteristici definitorii ale comportamentului său. Acesta este și motivul pentru care am făcut demersurile în justiție. Împotriva sa, nu a partidului! Congresul ALDE pe care l-a comandat Tăriceanu va rămâne, din păcate, o pată imposibil de șters în cariera sa politică! Alta…”, adaugă Daniel Constantin. (Sursă foto: news.ro)

Donaris 555×222
Jupiter 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066