New Profesional Consult 930 x 122

daniel constantin

DANIEL CONSTANTIN, DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE

Daniel Constantin, dezvăluiri explozive. Copreşedintelele ALDE Daniel Constantin spune despre Călin Popescu Tăriceanu că „abuzul politic este oarecum parte a ADN-ului” său.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

„Abuzurile continuă acolo (n.r. – în partid) – se schimbă oameni, se schimbă yale, se sechestrează lucruri. Astea sunt lucruri minore, care ţin de un anumit comportament şi care, din păcate, a plecat de la copreşedintele Tăriceanu şi se pare că s-a dus şi la o parte dintre colegii din teritoriu, ceea ce sigur că regret. Nu e vorba de mine. Sunt colegi din teritoriu şi chiar de la organizaţiile din Bucureşti care nu mai au acces în sediu. Ceea ce se întâmplă în ALDE, din păcate, mai ales din partea unui om care se doreşte a fi liberal şi pozează în spaţiul public ca liberal, este un abuz şi o preluare ostilă.”, a afirmat Constantin la Digi 24.

Daniel Constantin atrage atenţia şi asupra dreptului de folosire a conturilor ALDE: „Aud chiar că se vor folosi unilateral conturile partidului în condiţiile în care suntem ordonatori de credite amândoi. Sunt lucruri care depăşesc imaginaţia şi pe care nu le bănuiam a le pune în dreptul domnului Tăriceanu.

Citiți și: DANIEL CONSTANTIN: ROMÂNIA, BLOCATĂ DE LIVIU DRAGNEA

(…) Domnul Tăriceanu a spus întotdeauna, şi am crezut şi eu, că se luptă împotriva abuzurilor, pentru drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. În realitate, lucrurile se întâmplă cu totul şi cu totul altfel. Chiar mă uitam în cariera domniei sale şi constat, din păcate, că abuzul este oarecum parte a ADN-ului domniei sale. Abuzurile politice, nu mă refer la alte abuzuri.”

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin mai arată că împreună cu colegii lui care provin din Partidul Conservator putea să îi retragă lui Călin Popescu Tăriceanu sprijinul politic pe baza statutului ALDE. „Puteam să convoc partea Partidului Conservator, să activez un articol din statut potrivit căruia persoanele care sunt trimise în judecată pot să aibă retras sprijinul politic. (…) Articolul 20, aliniatul 3, prevede că măsura suspendării din funcţie şi a drepturilor ce decurg din calitatea de membru ALDE se poate lua şi în cazul trimiterii în judecată penală pe durata procesului.”

Constantin reiterează că deciziile în ALDE se iau unilateral de către Tăriceanu şi că portofoliul Mediului i-a revenit ca urmare a unei înţelegeri Dragnea-Tăriceanu, deşi el şi-ar fi dorit portofolii pe care le cunoaşte mai bine, cum ar fi Agricultura sau Fondurile Europene: „S-a dus singur. A ţinut de negociere. Priorităţile au fost şefia Senatului şi Ministerul Energiei. Celelalte au fost secundare. Din acest motiv nici eu nu am ajuns ministru la Agricultură sau Fonduri Europene, acolo unde era specializarea mea, şi am ajuns la Ministerul Mediului pe o înţelegere între cei doi. Nu îl acuz pe domnul Dragnea, pentru că cel care trebuia să apere obiectivele ALDE era domnul Tăriceanu.”

„Eu voi continua să sper în continuare că în ALDE lucrurile se vor îndrepta şi ne vom întoarce la democraţie. Cel puţin până la acest simulacru de Congres mă voi lupta.

(…) Eu aveam o casă care se numea Partidul Conservator. În casa noastră a venit domnul Tăriceanu cu un prieten, doi, trei, cinci. (…) După un timp, constat că cei care au intrat în casa noastră nu aveau gânduri curate şi după doi ani ne spun că nu mai e loc de noi în această casă şi ne scot pe geam, pe uşă, pe unde nimeresc.

Eu continui să cred că în ALDE se vor îndrepta lucrurile şi acei oameni care au făcut abuzuri vor reveni la ceea ce înseamnă democraţie şi liberalism. (…) Colegii mei au făcut o acţiune în instanţă încă de săptămâna trecută. Eu aştept ca acea acţiune să fie soluţionată cât mai repede şi acel Congres abuziv să nu aibă loc.”, a explicat copreşedintele ALDE Daniel Constantin la Digi24.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90