Donaris 930 x 122

daniel constantin

DANIEL CONSTANTIN: „O ZI TRISTĂ!”

Daniel Constantin comentează votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Este “o zi tristă”, afirmă copreședintele ALDE și deputat de Argeș.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

“Votul prin care Marea Britanie iese din UE aduce tristețe și îngrijorare pentru toți cei care au lucrat ori lucrează sau gândesc pentru proiectul european.

Primul meu loc de muncă a fost acela de consilier pentru integrare europeană în Ministerul Agriculturii. Colegii și prietenii britanici care lucrau în România sau pe care îi întâlneam la reuniunile de la Bruxelles îmi spuneau în anii 2003-2004, mai în glumă, mai în serios, că până aderăm noi este posibil să iasă ei… Ca un susținător al pieței unice, cunoscând avantajele generale, dar mai ales pentru agricultură, am sperat atunci ca acest lucru să rămână doar o glumă.

Citiți și: DANIEL CONSTANTIN: ROMÂNIA, BLOCATĂ DE LIVIU DRAGNEA

Consecințele pot fi multiple și în plan național, și în plan european. Ele sunt greu de anticipat, așa că nu o să mă grăbesc să fac presupuneri.

Cred, însă, că în aceste momente cel mai rău lucru care se poate întâmpla este acela ca europenii să își piardă încrederea în acest proiect. Este de datoria Comisiei Europene să prezinte „Planul B”. Care este calea de urmat, pașii concreți, limitarea consecințelor negative, stoparea extinderii curentului euro-sceptic, etc. În egală măsură, vocea statelor membre o să fie mai puternică, mai importantă în cadrul deciziilor comunitare. Acum este nevoie de lideri naționali cu viziune! Acum! Până nu este prea târziu!”, comentează Daniel Constantin.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90