New Profesional Consult 930 x 122

pdl

Deputatul Cătălin Teodorescu i-a luat la ochi pe aleşii cu probleme penale. Vezi ce propune liderul PDL Argeş!

Deputatul Cătălin Teodorescu, preşedintele PDL Argeş, a anunţat astăzi că a depus la Biroul Permanent al Camerei mai multe amendamente care vizează modificarea unor legi ce reglementează statutul aleşilor locali.

Citiți și: Pitești: Ce vrea să facă Primăria în fostul sediu PDL pe care dă un milion de euro!

Amendamentele sunt realizate împreună cu deputatul de Vâlcea Romeo Rădulescu şi susţinute de 40 de parlamentari din PDL, PP-DD şi independenţi.

„Primul amendament este cel de modificare a legii 67 din anul 2004. Propunem ca persoanele care au antecedente penale să nu mai poată candida! În forma actuală legea permite acest lucru.

Citiți și: DOSAR PENAL PENTRU UN ANGAJATOR DIN ARGEŞ

Al doilea amendament este de modificare a legii 215 din 2001 privind administraţia locală. Concret, propunem ca mandatele aleşilor locali şi judeţeni să înceteze de drept în momentul în care sunt arestaţi, chiar şi preventiv, deci să nu se mai aştepte până la pronunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile.

În fine, trebuie modificată şi legea 393 din anul 2004, în sensul ca mandatul aleşilor locali şi judeţeni să înceteze si în cazul unei condamnări cu suspendare, nu doar după o condamnare cu detenţie, cum se întâmplă acum. Aceste propuneri au rolul de a ajuta la asanarea clasei politice şi sper ca şi cei din USL să le agreeze”, a declarat Cătălin Teodorescu.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3