Donaris 930 x 122

Nicolae Ciucă

Premierul României a făcut anunțul momentului!

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că, vineri – 14 octombrie, depozitele de gaz din România au depășit cota de umplere de 90%, astfel că avem cu 477 milioane de metri cubi de gaz depozitaţi deja în plus faţă de anul trecut.

Citiți și: Cine ar putea conduce Capitala? Detalii despre piteșteanul surpriză

Acesta a declarat că românii şi economia vor avea la dispoziţie întreaga cantitate de gaze necesară pentru a trece cu bine această iarnă, indiferent de cum va fi vremea.

„Avem cu 477 milioane de metri cubi de gaz depozitaţi deja în plus faţă de anul trecut, adică 2,774 miliarde mc din capacitatea totală de stocare de 3,07 miliarde.

Citiți și: Vestea momentului. Premierul Ciucă vorbește despre introducerea serviciului militar obligatoriu

Românii şi economia noastră vor avea la dispoziţie întreaga cantitate de gaze necesară pentru a trece cu bine această iarnă, indiferent de cum va fi vremea.

Din cele 55 de milioane de metri cubi necesari pentru un consum zilnic mediu pe timpul iernii, aproape jumătate sunt produse intern, în mod curent, iar diferenţa este acoperită de cantităţile din depozite. Evaluările arată că nu există absolut nicio problemă în alimentarea cu gaze pentru populaţie, industrie, mediu de afaceri”, a afirmat Ciucă, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Totodată, șeful Executivului a precizat că a cerut instituţiilor responsabile să continue ritmul intens de depozitare a gazelor şi să gestioneze cu mare atenţie cantităţile necesare pentru a trece cu bine peste această iarnă.

Având preţuri plafonate la gaze pentru români şi suficient gaz pentru funcţionarea economiei, Guvernul va continua să sprijine activ atât cetăţenii, cât şi industriile noastre”, a mai spus premierul.

Sursă foto: Bani.md

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3