New Profesional Consult 930 x 122

primarii

Primăriile vor putea angaja muncitori cu ziua într-un nou domeniu

În curând, primăriile vor avea ocazia să folosească lucrătorii cu ziua și pentru întreținerea spațiilor verzi, potrivit avocatnet.ro

Citiți și: Argeș. Zeci de controale în 3 zile, amenzi uriașe!

Este vorba despre alte spații decât cele din parcuri și grădini (care sunt deja prevăzute de Legea 52 – privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri), respectiv terenuri sportive, terenul aferent căminelor culturale, școlilor, cabinetelor medicale etc.

Proiectul de lege a fost promulgat miercuri de șeful statului.

Citiți și: Urmează controale de amploare în mai multe primării din Argeș

Din toamna lui 2020, primăriile au avut legal dreptul de a folosi zilieri pentru numeroase activități de întreținere periodică pe care le au, conform sursei citate.

Până la această dată, doar firmele, persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale sau familiale puteau angaja muncitori cu ziua.

Un zilier nu poate lucra mai mult de 120 de zile pe an, dar există și domenii în care poate lucra până la 180 de zile anual.

Când vine plată, un astfel de lucrător nu poate fi plătit cu mai puțin de 13,583 lei/oră.

În curând, lucrătorii cu ziua vor putea desfășura și activități de studiere a pieței și de sondare a opiniei publice.

Foto principal: descriptiv

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90