930 x122 grota rece

coronavirus

EXCLUSIV. MĂRTURIA UNUI ARGEȘEAN ÎN VÂRSTĂ DE 20 DE ANI, CU COVID-19

Ș.B., un bărbat de 20 de ani din Stroești- Argeș, revenit în țară  pe 5 aprilie, din Anglia, a fost confirmat ieri (miercuri) cu noul coronavirus. Tânărul se află acum internat la Spitalul Orășenesc din Mioveni unde a fost dus după ce duminică a fost preluat cu febră dintr-un centru de carantină din județ, acolo unde și-a petrecut întreaga perioadă de la intrarea sa în țară.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Tânărul a plecat din Anglia după ce, pe fondul pandemiei, situația economică s-a înrăutățit și a rămas fără job. A căutat cu disperare o cursă aeriană spre România și a ajuns în țară cu același avion cu care au zburat și cei trei bărbați aflați în carantină despre care ePitesti a relatat amănunțit  miercuri (AICI).

„Camera 6, etaj 1, stați toți patru în cameră”

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Pacientul e convins că a contactat coronavirusul în avion sau în autocarul cu care a fost adus de la aeroport în centrul de carantină din județul nostru.

„Cea mai mare problemă a fost când ne-au adus de la București, la Pitesti. Era autobuzul plin, cred că erau oameni din șapte județe. E posibil ca acolo să mă fi infectat… Sau în avion.

Șapte ore am făcut de la București, de când am aterizat, până la Pitești. Au fost și niște opriri… La pensiunea din Argeș unde ne-au dus în carantină, era plin. Cred ca vreo 50 de persoane carantinate.  O doamnă în vârstă ne-anunțat: <<camera 6, etaj 1, stați toți patru în cameră>>. Nici nu erau patru paturi în cameră, câți eram noi…Un coleg a culcat un dulap și a pus o saltea peste el. Așa am stat (O altă mărurie, AICI).

Pe 12 aprilie, seara,  cînd începusem să mă simt rău, m-au luat cu ambulanța. Aveam 38,5 grade temperatură. Am fost dus la Pitești, la Spitalul Județean. Am așteptat 10 minute, mi-au cerut actele și m-au transferat la Mioveni.

„Nu mai avem nici noi niciun termometru liber”

Tânărul relatează, pentru ePitesti,  procedura prin care a trecut după ce a ajuns la Mioveni.

„Când am ajuns la Mioveni, mi-au luat temperatura cu un termometru, iar a doua zi m-a întrebat o asistentă cât am temperatura. I-am spus că nu am termometru și mi-a zis: <<Păi nu mai avem nici noi niciun termometru liber, le-am împărțit pe toate>>. Am așteptat să-mi aducă mama un pachet și am rugat-o să-mi cumpere un termometru de la farmacie. De atunci, îmi iau temperatura cu acesta”, a mărturisit, pentru ePitești, Ș.B.

„Prea multă lume la un loc, toți cu Covid-19”

Tânărul stă împreună cu alți 7 pacienți, toți confirmați pozitiv cu noul coronavirus.

„La început, am fost băgat într-un salon singur, a doua zi mi-au făcut testul și am primit niște pastile. Acum suntem 8 în salon, prea multă lume la un loc, toți cu Covid-19. Nu mă deranjează nimic, nici igiena de la toaletă, nimic. Am început să accept orice situație, mă interesează doar să fiu bine.”, a declarat pentru ePitesti, C.B.

„Spre seară, starea mea s-a înrăutățit iar”

Pronosticul privind evoluția stării lui de sănătate e deocamdată incert.

”Ieri, pe 15 aprilie, m-am simțit mai bine ca în orice altă zi până după amiază când am primit rezultatul pozitiv.  Tot ieri, spre seară, starea mea s-a înrăutățit iar. Astăzi nu mai am febră, ci doar o mică apăsare în piept atâta tot. Am făcut o radiografie, dar n-am aflat niciun răspuns.”, a mai mărturisit, pentru ePitesti, Ș.B.

 (Foto descripriv: Spitalul Mioveni)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90