Donaris 930 x 122

evaziune fiscala

PENTRU UN PATRON DIN PITEȘTI, TVA-UL ERA CÂT AVEA EL CHEF. MANEVRA I-A ADUS CÂȘTIGURI URIAȘE

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Citiți și: Cum a reușit un samsar de mașini din Argeș să fenteze Fiscul cu sute de mii de lei

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2012-2015, M.M., bărbat de 48 de ani, din Piteşti, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat şi înregistrat în evidenţele contabile achiziţii de bunuri şi prestări de servicii fictive, printr-un circuit scriptic de tranzacţionare cu societăți comerciale de tip fantomă.

Suspectul aplica o creştere artificială a taxei pe valoare de adăugată (T.V.A.) deductibilă, ce putea fi ulterior compensată, precum şi în scopul majorării artificiale a cheltuielilor cu influenţă directă asupra impozitului pe profit.

Citiți și: FĂCEA AFACERI CU FIRME FANTOMĂ

Prejudiciul adus bugetului consolidate al statului este de peste 2.000.000 de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat au fost dispuse măsuri asiguratorii, constând în sechestru dispus asupra mai multor bunuri, constând în autovehicule, immobile şi terenuri.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu propunere trimitere în judecată.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441