New Profesional Consult 930 x 122

alarmare

NOU! CE VEI PRIMI PE TELEFONUL MOBIL

Ce vei primi pe telefonul mobil. Autoritățile vor să realizeze un sistem de alarmare publică prin telefonia mobilă. În situații de urgență, fiecare utilizator ar urma să primească pe telefonul său mobil un mesaj de avertizare.

Citiți și: Alarmant! ,,Peste 500 de vârstnici mor sau sunt răniți, anual, în incendii!”

„Ar fi mult mai util şi mai puţin costisitor decât să înlocuim sirenele cu sirene electronice. Diferenţa dintre sistemele centralizate şi cele care transmit mesaje este că mesajul e transmis instant. Nu e vorba de SMS, ci de Push Notifications.”, precizează Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

Precizarea a fost făcută într-o conferință de presă organizată astăzi, în care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a prezentat rezultatele exerciţiului de alarmare a populaţiei desfășurat în perioada 18-21 aprilie 2017.

Citiți și: Raed Arafat, spionat. S-a găsit un microfon ascuns în biroul său

Potrivit autorităților, introducerea sistemului de alertare prin mesaj pe telefonul mobil se impune după ce în timpul exercițiului s-a constatat că mai mult de jumătate din populația țării nu a auzit sirenele.

„Având în vedere gradul de acoperire, de audibilitate, precum şi timpii de reacţie şi de alertare a populaţiei, considerăm că se impune dezvoltarea unui sistem alternativ care să folosească telefoanele mobile ale cetăţenilor.

Ne gândim la un sistem prin care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să poată alerta direct populaţia în momentul în care situaţia o impune. Vom avea discuţii cu operatorii de telefonie mobilă în prima jumătate a lunii mai pentru a implementa un astfel de sistem.”, a anunțat ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, care a participat la conferința de presă a IGSU.

Amănunte și imagini din timpul exercițiului de alarmare publică din Pitești, de pe 19 aprilie 2017, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90