New Profesional Consult 930 x 122

alarmare

NOU! CE VEI PRIMI PE TELEFONUL MOBIL

Ce vei primi pe telefonul mobil. Autoritățile vor să realizeze un sistem de alarmare publică prin telefonia mobilă. În situații de urgență, fiecare utilizator ar urma să primească pe telefonul său mobil un mesaj de avertizare.

Citiți și: Arafat, despre ridicarea restricțiilor în România

„Ar fi mult mai util şi mai puţin costisitor decât să înlocuim sirenele cu sirene electronice. Diferenţa dintre sistemele centralizate şi cele care transmit mesaje este că mesajul e transmis instant. Nu e vorba de SMS, ci de Push Notifications.”, precizează Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

Precizarea a fost făcută într-o conferință de presă organizată astăzi, în care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a prezentat rezultatele exerciţiului de alarmare a populaţiei desfășurat în perioada 18-21 aprilie 2017.

Citiți și: Curtea de Apel Cluj: condiționarea participării la evenimente discriminează. Raed Arafat anunță soluții radicale

Potrivit autorităților, introducerea sistemului de alertare prin mesaj pe telefonul mobil se impune după ce în timpul exercițiului s-a constatat că mai mult de jumătate din populația țării nu a auzit sirenele.

„Având în vedere gradul de acoperire, de audibilitate, precum şi timpii de reacţie şi de alertare a populaţiei, considerăm că se impune dezvoltarea unui sistem alternativ care să folosească telefoanele mobile ale cetăţenilor.

Ne gândim la un sistem prin care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să poată alerta direct populaţia în momentul în care situaţia o impune. Vom avea discuţii cu operatorii de telefonie mobilă în prima jumătate a lunii mai pentru a implementa un astfel de sistem.”, a anunțat ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, care a participat la conferința de presă a IGSU.

Amănunte și imagini din timpul exercițiului de alarmare publică din Pitești, de pe 19 aprilie 2017, AICI.

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441