SMART KIDS 930X122

radu perianu

Prefectul de Argeș, anunț de ultim moment cu privire la incendiul catastrofal de lângă Metro

Anunțul prefectul de Argeș, Radu Perianu, cu privire la incendiul de acum două zile. Declarații oficiale ale acestuia:

Citiți și: Breaking. Prefectul de Argeș își dă demisia!

„Am primit raportul măsurătorilor făcute în ultimele ore cu autolaboratorul mobil al Agenției de Protecție a Mediului Prahova. Nu sunt modificări ale calității aerului, după incendiul de la depozitul de deșeuri de pe Drumul 23.

Citiți și: Prefect: Avertisment dur! „Nu accept!”. S-au cerut sancțiuni maxime

Indicatorii urmăriți au fost: dioxid de sulf, dioxid de azot, amoniac, hidrogen sulfurat, pulberi în suspensie- PM 10.

În cazul gazelor, nu sunt modificări.

În cazul particulelor în suspensie (PM 10) au fost ușoare modificări, dar este foarte important de reținut că valoarea nu a depășit 50 micrograme pe metru cub, ceea ce înseamnă o valoare prevăzută în legislația actuală.

Autolaboratorul APM Prahova va rămâne în Argeș până marți, 14 Iunie.

Vom continua măsurătorile cu echipamentele din dotarea acestui laborator mobil, tehnică despre care specialiștii spun că este una de mare precizie.

Puteți urmări calitatea aerului și în timp real pe site-ul www.calitateaer.ro

SMART KIDS 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Un cetatean spune:

    Penibil, pai daca doar aia cativa indicatori au fost urmariti, de unde s-a tras concluzia ca nu e niciun pericol? De ce nu publicati lista substantelor depozitate in acel depozit care a ars? Daca acolo erau cumva cianuri provenite din deseurile tehnologice petrochimice, credeti ca ma intereseaza ca nu miroase aerul a hidrogen sulfurat, adica a basini? Aia puteam sa deduc si eu! Daca recipientele s-au distrus in timpul incendiului iar substantele s-au scurs in pamant, panza freatica din zona nu va fi afectata? Fantanile si izvoarele celor din zona nu risca sa devina toxice? Vai de mama lor de bugetari „de stiinta”, se pricep doar cum sa ascunda mizeria sub pres…

  • Un cetatean spune:

    … In plus, bai, prefect nepriceput, pulberi in suspensie nu inseamna doar praf, pot fi orice tip de substante toxice purtate de vant de la locul incendiului. Publica, bai, lista substantelor din depozitul ala ca sa stim si noi adevarul, nu ne mai imbrobodi cu cantitatea de praf…

  • Răduciou spune:

    Sunt luate probe din sol? Pe ce suprafață este contaminat solul? Firma a pus la dispoziție lista de inventar cu substanțele depozitate: denumite, cantitate? Există funcționari cu atribuții de protecția mediului care știu meserie conform fișei postului și sunt lăsați de șefi să o facă? Principiul poluatorul plătește se aplică?
    Radu Perianu știe că poate pune întrebări părților implicate și că poate publica un articol interesant, nu doar declarația între ghilimele ale unuia care nu spune nimic sau nu este lăsat? Când publicați un punct de vedere al firmei?
    Hai epitesti.ro cu articole mai cu substanță că viața vă oferă subiecte. Doar să ieșiti din birou.

  • TeroristulPasnic spune:

    Daca la un incendiu atit de mare (s-a vazut din Gavana) nu „exista” pericol pentru sanatatea locuitorilor, de ce atunci cind oamenii dau foc la o gramajoara de frunze uscate, in propria curte, „exista” atentat la sanatatea cetatenilor si primesc amenda ?
    Imi miroase a ars, a mușamalizare !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3