
- Publicat de: ePitești
- 11-06-2022, ora 14:31
- Știri
Prefectul de Argeș, anunț de ultim moment cu privire la incendiul catastrofal de lângă Metro
Anunțul prefectul de Argeș, Radu Perianu, cu privire la incendiul de acum două zile. Declarații oficiale ale acestuia:
Citiți și: Argeș. Modalitate nouă pentru programarea la Pașapoarte!„Am primit raportul măsurătorilor făcute în ultimele ore cu autolaboratorul mobil al Agenției de Protecție a Mediului Prahova. Nu sunt modificări ale calității aerului, după incendiul de la depozitul de deșeuri de pe Drumul 23.
Citiți și: Argeș: Gorghiu vânează oameni din alte partide, dar dă cu șutul vechilor membri PNLIndicatorii urmăriți au fost: dioxid de sulf, dioxid de azot, amoniac, hidrogen sulfurat, pulberi în suspensie- PM 10.
În cazul gazelor, nu sunt modificări.
În cazul particulelor în suspensie (PM 10) au fost ușoare modificări, dar este foarte important de reținut că valoarea nu a depășit 50 micrograme pe metru cub, ceea ce înseamnă o valoare prevăzută în legislația actuală.
Autolaboratorul APM Prahova va rămâne în Argeș până marți, 14 Iunie.
Vom continua măsurătorile cu echipamentele din dotarea acestui laborator mobil, tehnică despre care specialiștii spun că este una de mare precizie.
Puteți urmări calitatea aerului și în timp real pe site-ul www.calitateaer.ro”
4 comentarii
Penibil, pai daca doar aia cativa indicatori au fost urmariti, de unde s-a tras concluzia ca nu e niciun pericol? De ce nu publicati lista substantelor depozitate in acel depozit care a ars? Daca acolo erau cumva cianuri provenite din deseurile tehnologice petrochimice, credeti ca ma intereseaza ca nu miroase aerul a hidrogen sulfurat, adica a basini? Aia puteam sa deduc si eu! Daca recipientele s-au distrus in timpul incendiului iar substantele s-au scurs in pamant, panza freatica din zona nu va fi afectata? Fantanile si izvoarele celor din zona nu risca sa devina toxice? Vai de mama lor de bugetari „de stiinta”, se pricep doar cum sa ascunda mizeria sub pres…
… In plus, bai, prefect nepriceput, pulberi in suspensie nu inseamna doar praf, pot fi orice tip de substante toxice purtate de vant de la locul incendiului. Publica, bai, lista substantelor din depozitul ala ca sa stim si noi adevarul, nu ne mai imbrobodi cu cantitatea de praf…
Sunt luate probe din sol? Pe ce suprafață este contaminat solul? Firma a pus la dispoziție lista de inventar cu substanțele depozitate: denumite, cantitate? Există funcționari cu atribuții de protecția mediului care știu meserie conform fișei postului și sunt lăsați de șefi să o facă? Principiul poluatorul plătește se aplică?
Radu Perianu știe că poate pune întrebări părților implicate și că poate publica un articol interesant, nu doar declarația între ghilimele ale unuia care nu spune nimic sau nu este lăsat? Când publicați un punct de vedere al firmei?
Hai epitesti.ro cu articole mai cu substanță că viața vă oferă subiecte. Doar să ieșiti din birou.
Daca la un incendiu atit de mare (s-a vazut din Gavana) nu „exista” pericol pentru sanatatea locuitorilor, de ce atunci cind oamenii dau foc la o gramajoara de frunze uscate, in propria curte, „exista” atentat la sanatatea cetatenilor si primesc amenda ?
Imi miroase a ars, a mușamalizare !