EcoMoto 930×122

coronavirus

(UPDATE) PREMIERUL SPUNE CE MĂSURI INTRĂ ÎN VIGOARE ODATĂ CU STAREA DE URGENȚĂ

(UPDATE ORA 19:30): Întrebat ce le transmite oamenilor care merg în magazine şi cumpără orice, premierul a răspuns:

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Vă adresez un mesaj cât se poate de clar: nu trebuie să vă aprovizionaţi peste necesităţile normale. Din analizele făcute, nu există riscul unei penurii. Dacă cumpăraţi mai mult decât de obicei, această cumpărare îi poate lipsi pe alţii de aceste produse. Menţineţi un ritm normal, firesc„.

Cât despre o eventuală majorare a salariilor cadrelor medicale care se ocupă cu tratamentul în prima linie a pacienţilor diagnosticaţi cu coronavirus, Ludovic Orban a declarat:

Citiți și: Revine coșmarul COVID

„Nu am discutat de majorarea salariilor, ci de o formă de a ţine cont de efortul și riscul la care se expun, o formă pe care o vom prezenta public când vom lua o decizie”.

(UPDATE ORA 18:40): În aceeași conferință, premierul a anunțat și că „există şi posibilitatea unor rechiziţii, dacă avem nevoie de spaţii pentru carantină. Există posibilitatea de a exista restricţii, dar acum nu sunt prevăzute. Forma finală a decretului va fi prezentată de preşedintele României (…). Obiectivul nostru e creşterea capacităţii de diagnosticare. Trebuie să creştem numărul de aparate pe care se realizează testele, să creştem numărul de kit-uri pentru teste şi numărul de persoane care au expertiza să facă analizele„.

Aflat în izolare la Vila Lac 2, primul ministru al României a ţinut duminică seară prima lui conferinţă de presă de la reînvestirea sa în funcție.

Ludovic Orban a vorbit despre anunțata stare de urgență în care intră România și a precizat că Guvernul ia în calcul plafonarea preţurilor pentru anumire produse, cum ar fi medicamente, măşti medicinale, dezinfectanţi, astfel încât să se evite specula cu aceste produse.

„Am văzut multe informaţii difuzate în mod iresponsabil despre eventualele măsuri în cazul stării de urgenţă. Am cerut fiecărui ministru să vină cu aceste măsuri. Vreau să le spun românilor că luăm doar măsurile necesare. Se ştie că e o nevoie acută de materiale, de substanţe, de medicamente, de echipamente de protecţie. E o cerere crescută din partea tuturor statelor. Avem nevoie de proceduri de achiziţii rapide, imediate.

Avem nevoie de măsuri care să întărească instituţiile care sunt în prima linie a bătăliei: întărirea capacităţii spitalelor, întărirea MAI. O măsură posibilă e cea de a limita creşterea preţurilor la medicamente, să nu aibă loc o speculă cu aceste produse. Exista posibilitatea plafonării preţurilor la produse cum sunt măştile, dezinfectanţii, anumite biocide. Orice măsură va fi una considerată necesară”, a spus, duminică, premierul.

(Sursă foto: Guvernul României)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90