Donaris 930 x 122

autostrada pitesti-sibiu

Surprize de proporții pe șantierul Autostrăzii Pitești-Sibiu!

Surprize de proporții pe șantierul Autostrăzii Pitești-Sibiu!

Citiți și: Se întâmplă ceva fabulos pe Autostrada Pitești – Sibiu! În sfârșit!

CNAIR a anunțat că se fac cercetări arheologice pe traseul Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Astăzi, compania prezintă un interviu cu dr. Maria-Magdalena Ștefan, arheolog specialist, Muzeul Național de Istorie a României.

Citiți și: Imagini ,,din cer” cu cele mai complexe lucrări de pe cea mai așteptată autostradă

Aceasta oferă detalii despre situl arheologic numărul 1 din localitatea Bârseștii de Sus, comuna argeșeană Tigveni, de pe secțiunea 3, Cornetu – Tigveni.

Principalele informații:

-cercetările arheologice, care se desfășoară în prezent pe secțiunea 3, au fost precedate de o serie de săpături de sondaj și investigații geofizice pentru determinarea potențialului arheologic;

– în zonă, în anii `70 – `80 ai secolului trecut, au fost întreprinse cercetări de teren care au relevat prezența unor artefacte din epoca fierului;

– în prezent, este cercetat situl arheologic nr. 1 delimitat anterior prin diagnostic arheologic intruziv;

– se folosesc tehnici și metode noi de cercetare – geofizice, teledetecție, fotogrametrie – care furnizează informații complete și complexe în analiza unui sit arheologic.

Surprize de proporții pe șantierul Autostrăzii Pitești-Sibiu!

– cercetarea arheologică nu se desfășoară doar la nivelul unei săpături de teren, ci urmărește și analizarea peisajului din perspectiva relației dintre comunitățile din trecut, în special din epoca medievală târzie, albia Topologului și mediu.

Interviul, mai jos:

Secțiunea 3 Cornetu – Tigveni are 37,40 km.

De lucrări se ocupă asocierea Webuild SPA – Trancrad SRL;

Durata contractului este de 57 de luni (12 luni proiectare, 45 de luni execuție).

Iar valoarea contractului este 5,323 miliarde de lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind Programul Transport (PT).

Termenul de deschidere este anul 2028, conform CNAIR.

Foto: Arhivă

NOR CURIER 555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Nicolae Cucu spune:

    Încă o dată,trecutul fata nici un fel de importanta și reprezentanta tine prezentul pe loc.Ce mare reprezentativitate și importanța au câteva bucăți de ceramica sau vârfuri de săgeți ori alte nimicuri din epoca fierului? Cu ce ajuta în concret dezvoltarea României? Nu s-au descoperit arca lui Noe sau ceva care sa reprezinte pe viitor o mare atracție turistică care să aducă bani sau faima internațională.Nu s-au găsit nici macar ceva care să rezolve disputa cu vecini unguri.Nimicuri de acest gen se pot găsi oriunde pe teritoriul României.Acum nu trebuie că orice fleac din trecutul foarte îndepărtat,când nici nu se punea problema de națiune,popor sau patrie sa ducă la întârzieri majore ale unor lucrări vitale.

  • Horia spune:

    o rușine pentru cei care au condus tara în ultimi 35 de ani…

  • Un om spune:

    Imi displac cei care cred ca le poate fi luata in seama parerea, dar fac nenumarate greseli de ortografie! Invata sa scrii corect, educa-te si abia apoi sa ai pretentii de a emite pareri in public!

  • Moșul spune:

    Fără minciuni, vă rog!

  • Corneliu spune:

    nu stiu cata valoare istorică există în aceste descoperiri dar stam foarte prost cu infrastructură rutieră și de cale ferată. Cred ca se pot strânge cele găsite la un muzeu cu specificarea locului unde au fost descoperite și să mergem mai departe cu modernizarea țării.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90