930×122 CAPRA 5

lapte

Veste excelentă! Se ieftinește un produs de bază din coșul de cumpărături

Marți, 11 aprilie, Guvernul a anunțat că prețul laptelui de consum se va reduce pentru o perioadă de șase luni, în urma unei înțelegeri cu supermarketurile.

Citiți și: Un nou program în școli! Toți elevii vor beneficia!

Această măsură vine în beneficiul consumatorului și încurajează cererea pe piața laptelui, ceea ce va sprijini implicit fermierii și procesatorii.

Potrivit unor surse din Guvern, laptele ar urma să scadă cu 20 de procente, notează Antena 3 CNN.

Citiți și: Alimentul pe placul românilor, scădere bruscă de preț la Lidl, Kaufland și alte magazine

Mai exact, 10% din reducerea la lapte o vor suporta procesatorii, iar celelalte 10 procente vor fi suportate de retaileri.

Potrivit sursei citate, această reducere ar urma să se aplice pentru laptele mai scump de 7 lei litrul, produs în România şi cu grăsimi 1,5% şi 3%.

În urma discuțiilor dintre premierul Nicolae Ciucă și producătorii de lapte s-a mai stabilit şi modificarea schemei de sprijin pentru procesatorii români, iar aceştia urmează să primească o primă de 10% din valoarea produselor procesate în ţara noastră.

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90