Donaris 930 x 122

coronavirus

VIDEO: UNITATEA DE TERAPIE INTENSIVĂ MOBILĂ DIN ARGEȘ FUNCȚIONEAZĂ LA CAPACITATE MAXIMĂ

 

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Creștere alarmantă a numărului de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus, la nivel național! Acest lucru a dus la ocuparea multor Secții de Terapie Intensivă din țară.

În contextul dat, Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă, amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP), funcționează, din nou, la capacitate maximă.       De această dată, la Pitești, toți pacienții tratați în Unitate au fost aduși cu ambulanțele, prin transfer, de la spitale din Ialomița, Sibiu, București, Vâlcea și Caraș-Severin.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

 

Pe data de 5 august 2020, 4 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus erau tratați în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă de la Pitești. La doar 4 zile distanță, Unitatea funcționa la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate.  Din prima săptămână a lunii septembrie și până noaptea trecută(13-14 octombrie), în Unitate nu au mai fost tratați pacienţi diagnosticați cu virusul SARS CoV-2.

https://www.facebook.com/104846304439885/videos/341575103931906

 

„Reamintim că Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a devenit funcțională pe data de 31. 07.2020, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare și a primit avizul de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică Argeș”, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Argeș,
Cristina Cazacu.

Construită pe structura unui tir, aceasta este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secții de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, pentru a putea oferi asistență medicală de specialitate pacienților în stare critică.

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90