EcoMoto 930×122

constantin zichil

(VIDEO) AFACERI DE ZECI DE MII DE EURO CU CORTURI ÎN PITEȘTI

Afaceri de zeci de mii de euro cu corturi în Pitești. Aproximativ 22.250 de euro a plătit Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului (SPEP) Pitești pentru 2 corturi închiriate de la firma argeșeană S.C. Corturi Evenimente Nunți-Petreceri S.R.L..

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

Primul cort (pe care îl găsim trecut pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice ca fiind, de fapt, 6 corturi) a fost închiriat în luna ianuarie. Al doilea, în martie, în urmă cu doar câteva zile. Am vrut să aflăm detalii de la directorul SPEP, Constantin Zichil.

L-am întrebat de ce a închiriat instituția, potrivit SEAP, 6 corturi în luna ianuarie (cu o dimensiune de 312,5 mp, pentru 30 de zile). Nu mai puțin de 15.511,32 de euro (cu TVA inclus), la un curs al euro  de la momentul respectiv, a costat această închiriere (click pe imagini pentru mărire):

Citiți și: Premieră la Pitești Arena! Nu s-a întâmplat în toată Europa

Directorul Zichil nu a știut să ne răspundă, însă ne-a oferit detalii despre cortul închiriat în martie: ”Face parte din acțiunea de realizare a carelor alegorice pentru Simfonia Lalelelor, nu pot fi făcute în aer liber, avem foarte mulți voluntari, elevi, studenți. Este amenajat în zona plajei Tudor Vladimirescu, ca de obicei”. Nu a știut să ne detalieze ce dimensiuni are cortul închiriat pentru realizarea carelor alegorice.

Conform SEAP, a costat 26.898,40 de lei, fără TVA. Înseamnă în jur de 6.700 de euro, la cursul de acum câteva zile, cu TVA inclus (click pe imagini pentru mărire):

Am fost să vedem cortul închiriat pentru Simfonie. Ar fi fost adus pe 23 martie 2019 și ar urma să rămână în Pitești până pe 12 aprilie, după cum ne-au precizat muncitorii din zonă.

Ulterior discuției telefonice, Constantin Zichil a revenit și ne-a spus că putem afla detalii despre dimensiunea cortului închiriat cu câteva zile în urmă tot de pe SEAP. Datele nu sunt, însă, disponibile, după cum ați putut vedea în imaginile prezentate mai sus.

A lămurit și situația cortului (sau a corturilor, conform SEAP) închiriat în ianuarie. A fost închiriat pentru comercianții care își desfășurau activitatea în piața agroalimentară Găvana (piață la care lucrările de renovare bat pasul pe loc, la fel ca în cazul pieței din Trivale). Este închiriat pentru 6 luni, nu sunt 6 corturi pentru o lună, însă așa au pus ”fetele” (probabil angajate de la SPEP) în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Imagini cu cortul din Găvana, mai jos:

Corturile au aceleași dimensiuni. Însă, pentru nici o lună de zile, pentru cortul închiriat în martie, municipalitatea, prin SPEP, plătește peste 6.700 de euro (TVA inclus). Pentru un cort similar, însă pentru o perioadă de 6 luni, serviciul lui Zichil a dat puțin peste 15.500 de euro (TVA inclus). Asta înseamnă cam 2.580 de euro/lunar pentru un cort. Nu noi suntem în măsură să comentăm aceste ”calcule”, însă situația bate la ochi.

Achizițiile menționate anterior au fost făcute fără licitație. Peste 20.000 de euro pentru închirierea a două corturi.

Amintim că tot la SPEP și tot din bani publici au fost făcute în ultima perioadă achiziții de produse care, în mod normal, pe piață ar fi putut fi cumpărate la prețuri de 2 ori mai mici.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3