SMART KIDS 930X122

impozite

SCHIMBARE MAJORĂ LA PLATA IMPOZITELOR

Schimbare majoră la plata impozitelor. PSD vrea să abroge alineatul 2 al art. 165 din Codul de procedura fiscală care prevede că impozitele datorate se pot achita doar după plata amenzilor neachitate.

Citiți și: Schimbare importantă pe piața imobiliară!

Iniţiatorii proiectului de lege susţin că primăriile au sesizat în repetate rânduri imposibilitatea colectării impozitelor. Iniţiatorii vor să elimine prevederea care împiedică plata dărilor la bugetele locale.

Social-democrații care au depus proiectul de lege argumentează că articolul 9 alin (8) din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prevede că amenzile de circulaţie se fac venit integral la bugetele locale, iar art. 165 alin. (2) din Codul de procedura fiscală introduce o prioritate în ordinea stingerii obligaţiilor fiscale la bugetul local în sensul că impozitele datorate se pot achita doar după plată amenzilor neachitate, trimise spre valorificare către autoritatea publică locală, potrivit sursei citate.

Citiți și: Fiscul dă buzna! Controale de amploare

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90