930×122 CAPRA 5

bogdan ivan

PITEȘTENII NU VOR PISTE PENTRU BICICLIȘTI PE STRADA MARE!

Piteștenii nu vor piste pentru bicicliști pe Strada Mare! Partidul Pro România Argeș trage un semnal de alarmă cu privire la un proiect al Primăriei Pitești: amenajarea de piste pentru bicicliști în zona central – pietonală a orașului.

Citiți și: B. Ivan: PRO România, partid de opoziție sau unul căruia îi plac partidele la putere?

Pro România Argeș a realizat un sondaj de opinie cu aproximativ 3.500 de respondenți, care prezintă opinia piteștenilor referitoare la intenția Primăriei. Rezultatele sondajului arată o concluzie clară: piteștenii sunt împotriva amenajării de piste pentru bicicliști pe Strada Mare, pe traseul pietonal Teatrul „Alexandru Davila” – Piaţa „Vasile Milea”.

Citiți și: Consilierul județean Argeș, Bogdan Ivan, alături de Felix Goldbach 

Partidul Pro România Argeș, prin intermediul Organizației de Tineret, a realizat un sondaj de opinie pe parcursul a mai multor zile în zona centrală a municipiului Pitești. Dintre cei aproximativ 3.500 de respondenți, nu mai puțin de 3.200 și-au exprimat dezacordul cu privire la intenția Primăriei Pitești de a realiza piste pentru bicicliști într-o zonă a orașului tranzitată pietonal, zilnic, de mii de cetățeni.

Susținând cerințele piteștenilor, Bogdan Ivan, liderul partidului Pro România Argeș, afirmă: ”Îi sugerez primarului municipiului Pitești, domnul Cornel Ionică, să țină cont de dorințele și de adevăratele nevoi ale cetățenilor. Piteștenii nu își doresc piste pentru bicicliști pe Strada Mare!”

Totodată, Bogdan Ivan, liderul Pro România Argeș, afirmă că Piteștiul are o mulțime de necesități, printre care și pistele pentru bicicliști, însă nu în centrul pietonal al orașului, ci în alte zone ale municipiului.

”Chelului tichie de mărgăritar îi trebuie – după acest proverb românesc acționează municipalitatea! În Pitești avem nevoie de piste pentru bicicliști, într-adevăr, care să lege Prundu de Bascov, Trivale și Popa Șapcă prin centrul orașului, dar nu prin cel pietonal.

Ceea ce dorește să facă Primăria Pitești este o eroare, este inadmisibil! Pe Strada Mare sunt copii, bătrâni, se pot produce accidente. În eventualitatea în care aceste piste se vor realiza, vor reprezenta un adevărat pericol pentru cetățeni, indiferent de vârstă. Va plăti Primăria Pitești atunci când un copil va fi lovit de o bicicletă? Cine va fi tras la răspundere?”

În același timp, liderul organizatiei de tineret Pro România Argeș, coordonatorul echipelor care au făcut sondajul de opinie, Anin Bucurel, declară: ”Majoritatea celor care au participat la sondajul nostru erau foarte revoltați și se întrebau cum este posibil ca cei de la Primăria Pitești să nu conștientizeze pericolul la care vor fi expuși cei mici, și nu numai, cum e posibil să nu conștientizeze riscul de accidente care s-ar putea produce din cauza realizării acestor piste în centrul pietonal al Piteștiului. Consider că este absolut necesar ca acest traseu să fie regândit pentru evitarea accidentelor.”

Partidul Pro România Argeș îi susține pe piteșteni și este împotriva acestui demers, cerând conducerii municipiului revizuirea proiectului de amenajare de piste pentru bicicliști pe Strada Mare, pe traseul pietonal Teatrul „Alexandru Davila” – Piaţa ”Vasile Milea”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90