930 x122 grota rece

învățământ

profesori_cancelarie

TITULARIZARE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT: INFORMAȚII COMPLETE DESPRE CONCURS

Astăzi, de la ora 10, se va desfășura proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor didactice sau a catedrelor vacante ori rezervate din învățământul preuniversitar. În cele 91 de centre de concurs constituite la nivel naţional sunt aşteptaţi să participe peste 32.000 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau la probele practice în perioada 26 mai-27 iunie.

Citiți și: Informație de ultim moment! Activitatea în școli depinde de asta

Potrivit Ministerului Educației Naționale, au fost publicate 4.761 de posturi didactice sau catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (2.699 în mediul urban şi 2.062 în mediul rural). Un număr mare de candidaţi s-a înregistrat la specializări precum educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar (4.985), învăţători/profesori pentru învăţământ primar (3.963), limba şi literatura română (3.083), educaţie fizică (2.676) şi limba şi literatura engleză (2.254). Cele mai multe locuri vacante sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar (1.165), învăţători/profesori pentru învăţământ primar (867), educaţie muzicală specializată (344) şi limba engleză (223).

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare) candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 la ambele probe. Eventualele contestații la proba scrisă vor putea fi depuse la inspectoratele școlare pe 25 iulie până la ora 21 și pe 26 iulie până la ora 15.

Citiți și: Vandalism la o școală din Pitești

Ministerul Educației Naționale precizează că repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată va fi făcută în şedinţe publice organizate de centrele de concurs pe 31 iulie şi 1 august, iar a candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată, pe 4 și 5 august.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90