SMART KIDS 930X122

dumitru chirleșan

VESTE MULT AŞTEPTATĂ LA UNIVERSITATEA PITEŞTI

Veste mult așteptată la Universitatea Piteşti. Dumitru Chirleşan, rectorul Universităţii de Stat din Piteşti (UPIT), a făcut astăzi un anunţ aşteptat de 15 ani: corpul central al campusului din Târgul din Vale a fost recepţionat pe 11 iulie 2017.

Citiți și: Pitești. Se poate! Măsură de ultim moment 

Este vorba despre o investiţie care a demarat în urmă cu 15 ani şi care a fost finalizată abia acum din cauza lipsei alocărilor bugetare.

Clădirea are 5 etaje şi 22.000 de mp, fiind cea mai mare clădire de utilitate publică din Argeş. Conducerea UPIT a făcut deja demersuri la Ministerul Educaţiei pentru a obţine fonduri necesare unor dotări şi lucrări de respectare a cerinţelor de securitate la incendiu. Numai aceste lucrări costă în jur de 3 milioane de lei!

Citiți și: Chirleșan: ”Vă rog să mă iertați pentru naivitate!”

Pe de altă parte, rectorul Dumitru Chirleşan a punctat că numărul înscrierilor de studenţi în noul an universitar la UPIT este cu circa 20% mai mare faţă de anul trecut. Până acum s-au înscris 2.000 de persoane, urmând ca în septembrie să se desfășoare o nouă etapă de înscrieri.

De asemenea, în premieră, potrivit sursei citate, Universitatea a obţinut şi fonduri de 450.000 de euro pentru mobilitatea internaţională a cadrelor didactice şi a studenţilor în ţări non-UE. Printre ţările partenere se numără Federaţia Rusă, Ucraina, Armenia, Egipt, Iran, Albania, Republica Moldova, India, Azerbaidjan şi Kazahstan.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA