930X122 MAIA

emanuel soare

PREFECTUL SOARE: AM GĂSIT UN CONCURS LA CARE AM CONSIDERAT CĂ MĂ POT ÎNSCRIE

Emanuel Soare, noul reprezentant al Guvernului în teritoriu, a încercat să justifice astăzi, în prima sa conferință de presă, bâjbâiala dosarelor depuse în efortul de a deveni funcționar public, statut obligatoriu pentru a accede în actuala funcție, cea de prefect al județului Argeș.

Citiți și: Tânărul prefect de Argeș șochează: Sunteți influențați de filme de acțiune!

„Nu ştiu dacă m-am grăbit sau nu în acest sens”

Mai exact, a explicat cum a obținut postul plecând de la Universitatea din Pitești UPIT (acolo unde era rector), via Casa de Pensii București.

Citiți și: Exclusiv. Cel mai tânăr prefect din România va fi în Argeș!

„Am găsit un concurs la Albeştii de Muscel; am considerat că cerinţele din fişa postului se potrivesc cu competenţele mele şi mi-am depus dosarul pentru concurs. Nu ştiu dacă m-am grăbit sau nu în acest sens, dar lista cu posturile scoase la concurs în judeţul Argeş era destul de scurtă”, a declarat prefectul.

„A trebuit să iau lucrurile de la capăt”

Emanuel Soare admite că s-a cam hazardat cu escala la Albeștii de Muscel, incident în urma căruia și-a pus presa în cap.

„Probabil că m-am grăbit, pentru că, după înscrierea la concurs, am studiat cu atenţie cerinţele postului şi m-am uitat pe competenţele mele şi în urma informaţiilor apărute în spaţiul public legate de posibilitatea existenţei unor interpretări cu privire la cerinţele postului şi studiile pe care le-am avut.

Am studiat cu atenţie, am cerut puncte de vedere şi am constatat că poate exista o interpretare cu privire la faptul că eu am toate studiile în domeniul ştiinţelor educaţiei, dar postul respectiv avea nişte lucruri specifice legate de studii în domeniul ştiinţelor administrative sau juridice.

Mi-am retras dosarul, personal, înainte de a se evalua, tocmai pentru a elimina aceste suspiciuni sau informaţii care au apărut în spaţiul public. A trebuit să iau lucrurile de la capăt: m-am uitat să văd ce concursuri există disponibile, de data aceasta cu atenţie, am văzut care sunt cerinţele postului pe care aş putea concura în funcţie de studiile mele, m-am uitat cu atenţie pe termenele legale în care se mai pot depune dosare, pentru că concursuri sunt destul de multe la nivelul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici”, a explicat prefectul Emanuel Soare.

Am luat probele şi am devenit funcţionar public”

Prefectul a explicat și de ce soluția câștigătoare a fost la București.

„Am găsit un concurs la care am considerat că mă pot înscrie, am realizat dosarul, l-am depus, m-am înscris la concurs, am participat, am susţinut probele, am luat probele şi am devenit funcţionar public.

Instituţia la care am găsit acest concurs şi am devenit funcţionar public este Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti”, a precizat Soare.

Emanuel Soare a fost învestit ieri în funcția de prefect de Argeș, după ce pe 4 februarie 2020 a fost numit de Guvern.

Amintim că Soare nu era funcționar public la data nominalizării sale de către PNL, o condiție legală obligatorie pentru ocuparea postului de prefect. La momentul respectiv, nici președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, și nici Soare nu au fost în stare să explice clar opiniei publice cum ar urma să procedeze pentru ca această condiție să fie îndeplinită.

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90