NOR CURIER 930X122

birocraţie

PASAPORT

ANUNŢ DE LA PREFECTURĂ. ESTE DE BINE!

Prefectura Argeş anunţă că a intrat în vigoare ordonanţa privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, plata taxei de paşaport, precum şi a tarifelor aferente confecţionării şi valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Astfel, plata se poate face on-line în sistem internet banking, dar şi de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către conturile unice aferente celor două servicii publice comunitare, deschise de către Instituţia Prefectului , astfel:
– pentru contravaloarea tarifelor aferente confecţionării şi valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferenţial, păstrării combinaţiei numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii şi a permiselor de conducere,
în contul IBAN: RO58TREZ046502601X015210
– pentru paşapoarte în contul IBAN: RO75TREZ046502602X015211
Ambele conturi sunt deschise la Trezoreria municipiului Piteşti. Începând cu data de 06.07.2016, plata în numerar a acestor servicii nu se mai face prin casieriile CEC Bank.

Conform Ordonanţei, pentru reducerea birocratizării, în situaţia paşapoartelor se va face o singură plată într-un cuantum care va cumula contravaloarea paşaportului, taxa pentru serviciul public prestat şi, după caz, tariful suplimentar, valoarea rămânând neschimbată faţă de cât este în prezent, după cum urmează:
1. Plata cumulată pentru eliberarea paşaportului simplu electronic cu valabilitate de 3 ani pentru minorii cu vârsta sub 12 ani: 258 lei
2. Plata cumulată pentru eliberarea paşaportului simplu electronic cu valabilitate de 5 ani pentru persoanele cu vârsta peste 12 ani: 283 lei
3. Plata cumulată pentru eliberarea paşaportului simplu temporar valabil 1 an: 219 lei.

Citiți și: Pitești. Surpriză pe Strada Mare! După o lungă așteptare, s-a întâmplat!

Pentru Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor Argeş taxele sunt următoarele:

1.Taxă contravaloare eliberare permis conducere: 68 lei;
2.Taxă contravaloare eliberare certificat de înmatriculare auto: 37 lei;
3.Taxă contravaloare eliberare autorizaţie de cierculaţie provizorie: 13 lei.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90