New Profesional Consult 930 x 122

centrul de cultura bratianu

GALERIE DE PERSONALITĂȚI LA CENTRUL DE CULTURĂ „BRĂTIANU”

Centrul de Cultură „Brătianu” organizează mâine, 13 noiembrie, de la ora 11, la sediul său din Ştefăneşti simpozionul „In memoriam: Dinu Pillat”. Va fi un omagiu adus lui Dinu Pillat (foto), fiul poetului interbelic Ion Pillat și al pictoriței Maria Pillat. Legătura cu familia Brătianu este cunoscută, mai ales că tatăl său, Ion Pillat, a fost fiul Mariei Pillat, fiică a lui Ion C. Brătianu şi a Piei Brătianu. Dinu Pillat a fost unul dintre asistenții profesorului George Călinescu la catedra de istoria literaturii române.

Citiți și: Pitești. Se întâmplă la Închisoarea Pitești!

Printre invitați se vor număra Monica Pillat (fiica lui Dinu Pillat), dr. Carmen Brăgaru (cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu” din Bucureşti), Barbu Cioculescu (poet, eseist, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România), conf. univ. George Ardeleanu (de la Departamentul de Studii Literare al Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti), Clara Mareş (expert al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, la Serviciul Analiza Regimului Comunist), Corneliu Lupeş (membru al Uniunii Scriitorilor din România) și Alexandru Munteanu şi Roxana Chiriţă (producători TVR de filme documentare din seria „Rezistenţa prin cultură”).

Vor fi prezentate secvenţe de film şi CD-ul „Dinu Pillat la ceasul amintirilor”, realizat de Anca Mateescu.

Citiți și: NOAPTEA MUZEULUI ARGEȘEAN, INTRAREA GRATUITĂ

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA