930 x122 grota rece

covid-19

DIRECTORUL INSTITUTULUI DE CERCETARE A CALITĂȚII VIEȚII: AM DEPĂȘIT PUNCTUL DE VÂRF AL ÎMBOLNĂVIRII

Specialiști din domeniul medical, social și economic au fost prezenți, joi, în Argeș, la Conacul Goleşti, la un simpozion naţional pentru a dezbate unul dintre cele mai importante subiecte al momentului – “Consecințele pandemiei asupra societății. Cum va arăta viața după COVID?”- în cadrul unui simpozion național organizat de Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Academia Română.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

„Problemele economice vor fi enorme”

Printre cei prezenți la eveniment s-a numărat și academicianul Cătălin Zamfir, directorul Institutului de Cercetare a Calității Vieții.
“ Demult am depășit punctul de vârf al îmbolnăvirii. După calculele existente, în 29 aprilie, s-a atins vârful – 7.700 de bolnavi activi, iar acum am scăzut la vreo 4.300 de bolnavi activi. Dacă acest trend va continua înseamnă că ne apropiem de un punct terminus al îmbolnăvirii. Dacă îmbolnăvirea, se pare, că începem să o controlăm, ne vom confrunta, în viitorul apropiat, de cu totul alte probleme. Problemele economice vor fi enorme. Problema ocupării forței de muncă este o problemă vitală. Problema este de a dezvolta strategii de creare de locuri de muncă. Am devenit conștienți de agravarea polarizării în societate. Vedem ce se întâmplă în America. Și noi, România, suntem una dintre cele mai polarizate state din Europa. Este un pericol în viitor. Cum administrăm în viitor efectele polarizării? Cum creăm o societate mai omogenă, mai coerentă. Aceasta este o mare problemă pe care trebuie să o luăm în considerare. Cu toată responsabilitatea”, a spus academicianul Cătălin Zamfir, directorul Institutului de Cercetare a Călității Vieții.
(Foto: Descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90