EcoMoto 930×122

culturi agricole

agricultura

DANIEL CONSTANTIN: „CULTURILE AGRICOLE ARATĂ BINE, NU EXISTĂ DEFICIT DE APĂ”

Culturile agricole arată bine și, cel puțin deocamdată, nu există un deficit de apă, chiar dacă au fost anumite probleme izolate, a anunțat astăzi ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

„În acest an, după ce Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a devenit jucător pe piața de energie am cumpărat energie în cantități foarte mari, ca să fim pregătiți pentru vară, la un preț cu 25-30% mai mic. Am cumpărat în mai multe etape și prețul a fost diferit. E o diferență de preț între 25 și 30% pentru energie, ceea ce este foarte important pentru că energia reprezintă 80% din prețul final pe care îl plătește un utilizator al apei pentru irigații. În felul acesta îi stimulăm pe toți cei care vor să irige în cazul în care va fi secetă. Deocamdată culturile arată bine. Nu există un deficit de apă. Au fost anumite probleme izolate, mici, dar nu există probleme în acest moment și sper să nu existe tot anul. Dacă vor fi probleme, cred că vom fi pregătiți, mai pregătiți decât altădată, și pe măsură ce vom face aceste investiții cu fonduri europene vom fi din ce în ce mai pregătiți să răspundem eventualelor probleme generate de condițiile meteo.”, a spus ministrul.

În cazul irigațiilor rămâne problema infrastructurii primare, iar acolo este necesar un miliard de euro pentru a reabilita tot ceea ce există în proprietatea statului, a adăugat Daniel Constantin. „Cred că din punct de vedere strategic, din punct de vedere al interesului național, această infrastructură trebuie să rămână în continuare în proprietatea statului. Mă refer la stațiile de pompare, la canalele magistrale, astfel încât în anumite amenajări de irigații să nu existe fermieri mai mici care să fie „sufocați” de fermierii mai mari.”, a declarat ministrul Agriculturii.

Citiți și: IRIGAȚII LA PODUL VIILOR

Constantin a participat astăzi la AgroZoone, un eveniment dedicat transportului și logisticii în agricultură și zootehnie.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3