Donaris 930 x 122

daniel constantin

DANIEL CONSTANTIN: „VOT ÎMPOTRIVA INTERESULUI NAȚIONAL”

Iresponsabilitate, indiferență, amatorism sau interese obscure? De ce legea irigațiilor nu a trecut de Camera Deputaților?

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

Parlamentari ai Puterii au tras chiulul la ședința în plen în care proiectul a fost suspus votului, iar PNL-iștii s-au abținut.

„Votul din Cameră a fost absolut neașteptat! (…) Nu cred că îmi voi explica vreodată cum oameni care, totuși, au ajuns în Parlamentul României pot să voteze împotriva unui interes general, nu mă feresc s-o spun, chiar și interes național, având în vedere că este o infrastructură strategică pentru țara noastră.

Citiți și: IRIGAȚII LA PODUL VIILOR

Justificările lor sunt absolut penibile, nu stau în picioare, le-am demontat și (…) în Camera Deputaților și o să le demontez de fiecare dată când va fi nevoie.”, declară ministrul Agriculturii, piteșteanul Daniel Constantin, pentru agropress.ro.

Constantin anunță că nu va mai merge în comisia pentru agricultură din Cameră atâta vreme cât la conducerea ei se va afla Nini Săpunaru, de la PNL.

„O să meargă colegii mei secretari de stat. N-am putut să înțeleg atitudinea domniei sale atât timp cât a părut că își dorește acest proiect. M-a chemat de fiecare dată… Mai mult decât atât, a spus că nu va dezbate proiectul atât timp cât nu va veni ministrul. Am fost de fiecare dată, chiar și la 8 dimineața, fără niciun fel de problemă. Personal mi-a comunicat că nu e nevoie să vorbim la nivelul liderilor, precum Alina Gorghiu sau domnul Vasile Blaga, pentru că nu va fi niciun fel de problemă. Proiectul a plecat din comisie cu aviz favorabil și după aceea, în plen, înțeleg că domnia sa l-a rugat pe liderul de grup, pe domnul Nicolăescu, să se abțină de la vot.”

Proiectul legii irigațiilor poate fi rediscutat abia într-o viitoare sesiune parlamentară. Fiind lege organică, dezbaterea și votul sunt posibile doar o singură dată pe parcursul unei sesiuni. Potrivit lui Daniel Constantin, proiectul nu poate fi adoptat nici prin ordonanță de urgență. Singura variantă este sub formă de lege.

Amintim că ministrul Agriculturii a amenințat cu demisia pe subiectul proiectului de lege respins în Parlament care vizează finanțarea sistemului de irigații.: http://epitesti.ro/economic-3/ministrul-agriculturii-joaca-tare-ori-lege-pentru-irigatii-ori-demisia/.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90