New Profesional Consult 930 x 122

achim irimescu

SCANDALUL „BRĂDET” – „AȘ FI DEMISIONAT!”

Piteșteanul Daniel Constantin, copreședinte ALDE și deputat de Argeș, a fost întrebat astăzi de jurnaliști dacă ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, ar trebui să își dea demisia după ce Institutul „Cantacuzino” a stabilit că nu brânza produsă de „Lactate Brădet” din județul Argeș a fost cauza îmbolnăvirii copiilor cu sindrom hemolitic uremic.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

”Chiar şi premierul a criticat modalitatea în care a fost abordat acest subiect de către ministrul Agriculturii. Nu ştiu ce ar trebui să-i facă premierul sau altcineva. Eu vă spun ce aş fi făcut eu dacă eram în locul lui: dincolo de faptul că nu aş fi comunicat în felul acesta, eu mi-aş fi dat demisia!”, a spus Constantin, fost ministru al Agriculturii.

Daniel Constantin a adăugat că piaţa produsele românești a avut de suferit după ce Achim Irimescu a dat publicității numele firmei „Lactate Brădet” în cazul lotului de brânză depistat cu E.coli într-un magazin din Pitești.

Citiți și: LIBERTATEA: CAZUL COPIILOR DIN ARGEȘ INFECTAȚI CU E.COLI, MUȘAMALIZAT

”Din păcate, există astăzi o umbră care se lasă asupra calităţii produselor româneşti după acele declaraţii care s-au făcut. Acele posibile cazuri sunt excepţii! Majoritatea produselor româneşti, de fapt toate pe care le găsiţi la raft sunt sigure din punct de vedere al consumului!

Sunt şi anumite excepţii care sunt generate de E.coli acesta. De fapt, cred că nimeni nu l-a explicat aşa cum trebuie. Reprezintă boala, dacă vreţi, a mâinilor murdare. Dacă punem acum mâna pe această faţă de masă, e posibil să găsim E.coli! Asta nu înseamnă că sunt acele tulpini care pot cauza tot felul de necazuri la care am ajuns în această perioadă. Înainte să vedem despre ce este vorba, care e cauza, în momentul în care se constată că există E.coli într-un produs se merge pe trasabilitate. După ce ai identificat sursa, abia atunci poţi să vorbeşti dacă s-a identificat la desfacere, la producţie, la transport sau chiar la sursă, la bază.”, a afirmat Daniel Constantin. (Foto: madr.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90