Donaris 930 x 122

excursii

Excursii total interzise în acest an școlar

Excursii total interzise în acest an școlar

Citiți și: Sancțiuni fără precedent! Până la 7 ani de închisoare și amendă de 150.000 lei!

Excursiile în afara localității pe banii părinților ar putea fi interzise în programul național ,,Școala altfel”. Potrivit proiectului de ordin pentru aprobarea Metodologiei de organizare a Programului național „Școala altfel”, pus în consultare publică de Ministerul Educației.

„Nu sunt permise deplasările în afara localității care presupun costuri și pentru care unitatea de învățământ nu a identificat surse de finanțare, în cadrul programului național <Școala altfel>”, se arată în proiect.

Citiți și: Actele care se schimbă în România. Anunț important pentru toți românii

Conform edupedu.ro, noutățile din proiect, față de metodologia „Școala altfel” din 2016 sunt:

,,Nu sunt permise deplasările în afara localității care presupun costuri și pentru care unitatea de învățământ nu a identificat surse de finanțare.

Se precizează obligativitatea desfășurării programului, nu doar a participării la program a profesorilor și elevilor.

Programul național <Școala altfel> se desfășoară obligatoriu în unitățile de învățământ primar, gimnazial și liceal, din cadrul sistemului național de învățământ preuniversitar, conform prezentei metodologii.

Priorități transmise anual către Inspectorate: Prioritățile Ministerului Educației pentru programul <Școala altfel> vor fi stabilite, anual și comunicate Inspectoratelor Școlare Județene/ Inspectoratului Școlar al Municipiului București, prin notă semnată de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar.

Excursii total interzise în acest an școlar

Sancțiunile în cazul în care nu se respectă metodologia sunt actualizate cu cele prevăzute în Legea Învățământului Preuniversitar nr. 198/2023 și în Regulamentul – cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, în vigoare.

Orarul programului național <Școala altfel> și distribuția antepreșcolarilor/preșcolarilor/ elevilor pe activități sunt afișate în școală și comunicate elevilor și părinților cu cel puțin 2 săptămâni înainte de perioada pentru care s-a planificat programul.

Competiția <Școala altfel> se va desfășura doar la nivel județean, nu și național, cum este precizat în metodologia din 2016

Deplasările în afara școlii în cadrul programului ,,Școala altfel”

Activitățile din cadrul Programului național „Școala altfel” se pot realiza în unitatea de învățământ sau în afara acesteia, respectându-se prevederile legale cu privire la siguranța elevilor.

Orice deplasare în afara unității de învățământ trebuie să aibă un pronunțat caracter educativ.

Nu sunt permise deplasări ale elevilor pe durata întregului program (5 zile sau mai mult) și deplasările în afara localității care presupun costuri și pentru care unitatea de învățământ nu a identificat surse de finanțare, mai notează sursa citată.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

9 comentarii

  • Lariu ion spune:

    Atunci sa le plătească școală deplasările. Când pot avea loc excursii școlare și în ce condiții.

  • Gianina spune:

    Din nou, vor fi dezavantajați copiii din mediul rural. Dacă într-un oraș ai oportunități diverse, pentru cei care locuiesc în sate această perioadă era o oportunitate de a ieși din mediul cunoscut. În documentele necesare pt desfășurarea unor astfel de activități părinții își exprimă opinia
    . Deci, care este problema??

  • Danny spune:

    Ei nu le dau nici toate manualele…ce sa mai zicem de excursii …

  • Elena spune:

    Nu e normal.
    De unde să scoatem sponsori?
    Niște programe, văzute prin alte țări și preluate de noi fără cap și fără coadă.
    Școală Altfel,dar nu știu domnii de la minister ,ce fel de Școală Altfel e în teritoriu. Totul e bine și frumos de acolo de sus!

  • Vio spune:

    Dar doamna ministru știe ca activitățile din școală inclusiv cele din programul „Școala altfel” în procent de peste 50%(cu zgârcenie o spun… ) sunt finanțate de către cadrele didactice? Acest sistem de învățământ merge din inerție datorita dascălilor. Veți vedea ce va mai rămâne din el peste 10, maxim 15 ani. Nici nu vreau sa ma gândesc sau să-mi imaginez cum va arata acest sistem care merge din rău în mai rău și de la quintale de hârtie la tone de hârtie. Digitalizarea învățământului se dorește a fi făcută tot pe buzunarul dascălului care are credit pt laptop/videoproiector/uneori și pt mobilier și altele necesare în clasă pentru desfășurarea în bune condiții a procesului instructiv-educativ. Ooo, ar mai fi multe de spus, dar oricum nimeni nu ne ia în seamă. Din păcate…

  • Un părinte spune:

    Numai cretini in Ministerul educației, ăștia sunt puși să distrugă din temeli totul

  • Un om spune:

    corect!

  • Silvia Teacher spune:

    Deci daca raman copiii in localitate /in scoala, nu mai e nevoie de niciun fel de resurse? Pocnim din degete si facem activitati extracurriculare, ca doar ministerul a decis ca sunt obligatorii, nu? Asa cum spunea @vio mai sus, de cand sunt in scoala, ca diriginte am sponsorizat fel de fel: prajituri, sarmale, margele, globuri pictate, am plimbat copiii cu masina personala pe unde s-a putut si am avut voie… Asta in paralel cu ce am sponsorizat ca parinte, ca am si eu doi copii… Ca observatie, scoala e in mediul urban, insa majoritatea elevilor (85% din 1300) sunt din mediul rural si navetisti. Sa le explice cineva alora care au clocit „scoala altfel” ca dupa clasa a 5-a nu se mai poate rezolva totul cu YouTube, lipici si hartie creponata…

  • Gabriela spune:

    Nu cred că profesorii de la școlile din mediul rural fac excursii cu copiii doar așa ca să se plimbe. În primul rând acești copii pot să vadă muzee, grădini zoologice sau botanice, alte localități care pot fi activități practice la ceea ce învață la școală. În al doilea rând numai cine nu a fost în excusie cu elevii din școlă nu știe câtă responsabilitate presupune acest lucru. În toată cariera mea în învățamânt nu am auzit ca părinții să se opună organizării de excusii. Dar ce să știe doamna ministru în ce constă o excursie când domnia sa nu a lucrat nicio zi într-o școală. Dar țara ne vrea proști, așa că punem stop activitaților extrașcolare. Zic și eu.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90