EcoMoto 930×122

cristina munteanu

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Cristina Munteanu – Primăria Piteşti

ePitești încheie campania exclusivă și inedită de prezentare a oamenilor de comunicare din cele mai importante instituții din județ.

Citiți și: Surpriză pentru piteștenii care vor merge cu noile autobuze electrice

În ultima perioadă am adus în atenția opiniei publice oamenii din spatele „cortinei”, cum s-ar spune, adică purtătorii de cuvânt ale unora dintre cele mai importante instituții publice din județul Argeș.

Seria interviurilor în exclusivitate este închisă de Cristina Munteanu (foto), purtător de cuvânt şi consilier de comunicare în cadrul Primăriei Piteşti.

 

Peste 30 de ani de presă!

Cristina Munteanu are 51 de ani şi este, totodată, colega noastră de breaslă. Şi-a început activitatea în presă, atenţie, încă din anii ’90 – imediat după Revoluţie.

A lucrat în mai multe televiziuni, însă cei mai mulţi dintre voi o cunosc probabil de la Antena 1 şi Antena 3 Piteşti, acolo unde a coordonat activitatea posturilor ca director, a realizat şi face în continuare emisiuni. Are la activ peste 3000 de ediții live şi a fost distinsă cu premiul UZPR, pentru interviul cu Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Iar asta nu e tot!

De mai bine de 20 de ani este şi cadru universitar, lector la Facultatea de Științe Juridice, Administrative şi ale Comunicării – Universitatea Constantin Brâncoveanu din Piteşti. Din 2020 a devenit şi consilier personal al primarului Gentea, la Primăria Municipiului Pitești.

ePiteşti: Ce te-a determinat să vii în Primărie?

Cristina Munteanu: „La invitația primarului Cristian Gentea m-am alăturat echipei sale administrative pe perioada mandatului. Nu sunt funcționar public!

Printre alte atribuțiuni am și coordonarea Departamentul de Comunicare, de asemenea gestionez relația cu presa.

După 30 de ani de jurnalism și 22 de ani de învățământ universitar am făcut un pas spre PR și comunicarea publică administrativă pentru că schimbarea și evoluția sunt etape firești după acumularea de experiențe profesionale și pentru că mi-am dorit să mă implic în sens invers: ca jurnalist am căutat și documentat informație, ca PR-ist ofer informație.

În fapt, suntem toți comunicatori profesioniști, diferența dintre noi este că negociem de pe poziții opuse informații, respectiv vizibilitate.

 

 

 

ePiteşti: Care sunt provocările tale pe acest post?

Cristina Munteanu: „Venind din presă, respect în cunoștință de cauză munca de Sisif a celor care documentează factualul, le știu provocările și caut să echilibrez această relație între noi, distribuitorii de informație. Din departamentul de comunicare încercăm să oferim informații complete, în timp util și mai ales, informații reale!

Primăria este sursă oficială de știri. Prin urmare, informațiile nu au nevoie de verificare pe surse alternative.

ePiteşti: Cum este să promovezi o activitate despre care unii spun că este o formă de publicitate?

Cristina Munteanu: „Știu că există și opinii că informațiile noastre deghizează publicitate, că noi construim pseudo-evenimente pentru imaginea instițională, dar mai știu că există și interesul jurnaliștilor în atragerea cititorilor pe o piață concurențială, că au nevoie de “cârlige” – titluri sau informații cu potential de inedit, senzațional, exclusiv!

Așadar, jurnaliști sau PR-isti, ne cunoaștem reciproc și prin colaborare sper să reușim, cât voi coordona “comunicarea “ în această instituție, să oferim cetățenilor informații adevărate și folositoare.

Pentru toți, comunicarea cu publicurile noastre, prin presă sau rețele sociale este una permanentă și cu potential de risc, pentru că astăzi din păcate, credibiitatea administrațiilor publice, dar și a presei a scăzut.

Una dintre cauze, în opinia mea, este legată de și comunicarea în spațiul public: suprainformarea, care conduce ori la narcotizare și lipsă de reacție ca urmare a confuziei, ori la supraopinie și violențe de limbaj!

 

 

ePiteşti: Care este percepţia ta asupra opiniei şi reacţiei publice, din această poziţie?

Cristina Munteanu: „Am mare încredere că piteştenii văd ce se întâmplă în orașul nostru, că se schimbă reguli, proceduri, că se face curățenie și se fac strategii de dezvoltare unitare, că într-un orizont de timp relativ mic, de câțiva ani, vom fi mulțumiți și bucuroși că trăim în Pitești, fără să ne comparăm cu nimeni.

Comunicarea dinspre primărie este doar mesaj care susține realitatea, nu se poate minți sau măslui în fața evidenței, deci informația noastră oficială ar trebui să fie credibilă pentru oameni.

Asta este provocarea mea și a colegelor din departament, să fim transparenți, să fim deschiși și să devenim reperul fără echivoc la care să apeleze când vor să afle ceva despre orașul și administrația lor.

Nu suntem perfecți, facem greșeli, învățăm însă din ele, important este că nu le repetăm și avem determinarea de a reuși! Le mulțumesc colegilor din presă și îi asigur de disponibilitatea totală pentru parteneriat în spațiul public!

SERIA INTERVIURILOR EXCLUSIVE EPITEȘTI

Vă reamintim că, seria interviurilor a debutat cu Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești, iar apoi a continuat cu Florina Oprea, omul de comunicare din cadrul Primăriei Mioveni, Flavius Tănase, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Argeș, Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, Mădălina Epure, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Argeş, Ionuț Tunaru, purtător de cuvânt ISU Argeș, Ion Sănduloiu, purtător de cuvânt Salvamont Argeș, Florin Popa, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Argeş şi Camelia Juganu, purtător de cuvânt în cadrul Consiliului Judeţean Argeş.

Interviurile, aici:

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Cristina Cazacu – Spitalul Judeţean Piteşti

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Florina Oprea – Primăria Mioveni

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Flavius Tănase – Jandarmeria Argeș

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Bogdan Aristănțoiu – Poliția Locală Pitești

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Mădălina Epure – IPJ Argeş

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Ionuţ Tunaru – ISU Argeş

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Ion Sănduloiu – Salvamont Argeș

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Florin Popa – Poliția Argeș

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Camelia Juganu – CJ Argeș

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90