930 x122 grota rece

itm argeș

    ITM Argeș: Campanie amplă de controale

    Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite atât prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2022, în perioada 23.05 -31.08.2022, s-a desfășurat Campania Națională de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor care pot fi expuși riscurilor de explozie și incendiu în silozurile de cereale, fabricile de băuturi alcoolice, rafinării, industria minieră și în spitale.

    Citiți și: Argeș: Val de nereguli la acești angajatori! A plouat cu sancțiuni

    Motivarea acțiunii:

    Riscurile de explozie și incendiu pot să apară în toate activitățile în care sunt implicate substanțe inflamabile (materiile prime, produsele intermediare, produsele finale, deșeuri, etc), fiind afectate practic toate ramurile economiei.

    De asemenea, trebuie menționată prezența la unele locuri de muncă a substanțelor comburante, cum ar fi oxigenul tehnic.

    Citiți și: Angajatori amendați de ITM cu peste 157.000 €: Viețile angajaților, în pericol

    Întrucât exploziile și incendiile pot provoca pierderi umane, daune materiale și au un impact deosebit de grav asupra mediului înconjurător, evaluarea riscului de explozie și incendiu și stabilirea măsurilor adecvate de reducere a acestora la nivele acceptabile, capătă o importanță deosebită pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor.

    Diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activități economice în care există riscuri de incendiu și explozie reprezintă un obiectiv permanent al Inspecției Muncii și trebuie să constituie o preocupare permanentă a lucrătorilor și angajatorilor implicați în astfel de activități.

    Astfel, în domeniul securității și sănătății în muncă, în baza Legii nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 26 controale și aplicate un număr de 33 sancțiuni contravenționale,  valoarea totală a amenzilor fiind de  23.000 lei.

    Principalele deficiențe constatate:

    -neautorizare exercitare meserii, neasigurare semnalizare de securitate și/sau sănătate la locul de muncă, neactualizare document privind protecția împotriva exploziilor, neasigurare control medical la angajare/periodic finalizat prin fisă de aptitudine, neasigurarea verificării tehnice periodice pentru echipamentele de muncă utilizate.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Un comentariu

    • Andrei spune:

      O țara de prosti cu legi foarte proaste. Am o casa in construcție și am adus doi prieteni sa-mi pună gresie și faianța și mi-au dat 40000 lei amenda ca nu au firma și cărți de munca. Ok munca la negru dar cine prestează munca la negru eu sau ei. Ei nu au primit nimic amenda și merg in continuare la negru. Tu ca persoana fizica dacă vrei sa pui 10 M de gresie trebuie sa-i angajezi și sa le faci carte de munca și după ce termina sa-i scoți cartea de munca. Ei muncesc la negru ia bani la negru și nu le face nimeni nimic. Țara de c

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3