930 x122 grota rece

inalta curte de casatie si justitie

LIBERTATE SAU ÎNCHISOARE PENTRU NICOLESCU?

Zi extrem de importantă pentru Constantin Nicolescu! În joc este libertatea fostului președinte al Consiliului Județean Argeș.

Citiți și: Lovitură pentru cei care au PFA!

Înalta Curte de Casație și Justiție va judeca recursul formulat de Nicolescu la verdictul prin care, pe 11 noiembrie anul trecut, Curtea de Apel București l-a condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare. În cazul în care pronunțarea nu va fi amânată, astăzi Nicolescu va afla dacă va face sau nu pușcărie. Programat inițial pentru 18 aprilie, recursul a fost devansat pentru data de 7 martie.

Amintim că principala acuzație din acest dosar care i se aduce lui Constantin Nicolescu se referă la folosirea unor fonduri europene de aproape 900.000 de euro. Procurorii de la DNA spun că banii au fost accesați de Consiliul Județean, condus pe atunci de Nicolescu, pentru reabilitarea unor unități școlare despre care CJ ar fi mințit că au avut de suferit de pe urma inundațiilor din anul 2005. DNA a stabilit că cele patru unități școlare (din municipiile Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel și din comuna Budeasa, de lângă Pitești) nu au fost afectate și că, prin urmare, banii au fost luați pe baza unor falsuri. De asemenea, procurorii anticorupție acuză că firma Zeus, contractată de Consiliul Județean, ar fi încasat toți banii deși nu ar fi realizat toate lucrările.

Citiți și: PREFECTURA ARGEȘ, DECIZIE ÎN CAZUL LUI IONICĂ

Procesul de astăzi are loc la nici două săptămâni după ce Constantin Nicolescu a fost revocat din funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș. Ordinul de revocare a fost emis pe 24 februarie de prefectul Cristian Soare, în baza verdictului prin care Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat ca fondat raportul Agenției Naționale de Integritate care a stabilit în privința lui Nicolescu existența conflictului de interese. Pe 5 martie Constantin Nicolescu a atacat ordinul în contencios administrativ la Tribunalul Argeș. În locul său, ca președinte interimar al CJ Argeș a fost ales colegul său de partid de la PSD Florin Tecău.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3