Donaris 930 x 122

Jocurile Olimpice de la Tokyo

Piteșteanul Robert Glință va purta drapelul României în festivitatea de deschidere a JO

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a decis astăzi, prin vot, desemnarea sportivilor care vor purta drapelul României la Jocurile Olimpice.

Citiți și: Piteșteanul Robert Glință a obținut bronzul la Campionatul European

Este vorba despre piteșteanul Robert Glință și Mădălina Bereș. Aceștia vor purta drapelul României în festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice.

DESPRE ROBERT GLINȚĂ

Este un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Pitești, primul înotător din România care a reușit aur la Campionatele Europene și a fost primul sportiv calificat la JO Tokyo 2020. El este multiplu medaliat european și va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară.

Citiți și: Înotătorul Robert Glință, pe locul 8 în finala olimpică de la Tokyo

Glință, campion european la natație în proba de 100 m spate, declarase la începutul lunii că Marian Drăgulescu (gimnastică) și Simona Halep (tenis) ar trebui să poarte drapelul României.

Nu am avut discuții cu nimeni, dar chiar nu cred că aș putea reprezenta o asemenea mândrie. Sunt alte personalități cu un palmares fabulos, chiar și la edițiile precedente. Marian Drăgulescu, spre exemplu, este o legendă.

Din punctul meu de vedere el ar trebui să fie portdrapel. La feminin o avem pe Simona Halep, aflată pe val, cunoscută la nivel mondial. Sunt și alții cu un palmares de invidiat. Nu mă compar nici măcar de aproape”, afirmase Glință.

De asemenea, tânărul înotător a fost desemnat Cetățean de onoare al Municipiului Pitești, ieri, în ședința Consiliului Local.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Digi24, piteșteanul a declarat că obiectivul său la Jocurile Olimpice de anul acesta de la Tokyo este să obțină aurul.

DESPRE MĂDĂLINA BEREȘ

Tânăra în vârstă de 27 de ani, este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 și campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Ea este reprezentantul celei mai numeroase delegații din Team Romania. Canotajul a calificat 36 de sportivi la JO Tokyo 2020. Mădălina este al treilea reprezentant al acestei discipline care va purta steagul după Iulică Ruican – Atlanta 1996 și Elisabeta Lipă – Sydney 2000, Atena 2004.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate în intervalul 23 iulie – 8 august 2021, iar pentru prima data în istorie la ceremonia de deschidere, steagul va fi purtat de o femeie și de un bărbat.

Sursă foto: ProSport

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441