Donaris 930 x 122

robert glință

Robert Glinţă este oficial Cetăţean de onoare al Municipiului Piteşti

Robert Glinţă este oficial Cetăţean de onoare al Municipiului Piteşti. În şedinţa de astăzi a Consiliului Local, tânărul înotător piteştean a fost desemnat Cetăţean de onoare, fiind felicitat de primarul Cristian Gentea, de viceprimari, consilieri locali şi, surpriză – de o altă mare campioană, Camelia Potec, prezentă LIVE prin video-conferinţă.

Citiți și: Piteșteanul Robert Glință a obținut bronzul la Campionatul European

Distincția îi este acordată sportivului pentru „contribuția importantă la dezvoltarea și creșterea prestigiului municipiului Pitești pe plan național și internațional”.

 

Citiți și: Înotătorul Robert Glință, pe locul 8 în finala olimpică de la Tokyo

 

Piteșteanul Robert Andrei Glință a învățat să înoate la Bazinul Olimpic din Pitești, apoi a început înotul de performanță la Clubul Sportiv Municipal Pitești.

În 2015, a cucerit titlul de campion mondial, la juniori, la 100 m spate (în bazin olimpic) și s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară  de la Rio de Janeiro din 2016. La 100 m spate, a doborât recordul mondial pentru juniori și a stabilit un nou record național pentru seniori (în bazin scurt).

În 2016, a fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în proba de 100 m spate, unde s-a clasat pe locul 8, după ce în semifinale stabilise un nou record național al României.

În aprilie 2019, a devenit primul român calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce a reușit să coboare sub baremul de calificare la 100 m spate la reuniunea de la Guangzhou, din China. La Guangzhou, a înotat cele două lungimi de bazin în 53:70 secunde, baremul stabilit de Federația Internațională de Natație (FINA) pentru această probă fiind 53:85.

La finalul anului 2019, la Campionatele Europene în bazin scurt (25 m) de la Glasgow, a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, la 100 m spate.

În mai 2021, la Budapesta, a cucerit medalia de aur la 100 m spate și a devenit primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria natației românești.

Robert Glință a scris istorie pentru România, la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta, iar astăzi, 30 iunie 2021, a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441