New Profesional Consult 930 x 122

laurențiu rebega

ACUZAȚIE DURĂ: COMISIA EUROPEANĂ FACE POLIȚIE POLITICĂ

Acuzație dură: Comisia Europeană face poliție politică. În intervenția sa de ieri din Parlamentul European, europarlamentarul român Laurențiu Rebega (foto) a luat apărarea Poloniei împotriva votului de sancționare a acestui stat, care a avut loc în plenul de la Bruxelles.

Citiți și: PRO ROMÂNIA, REPREZENTARE LA NIVEL INTERNAȚIONAL. ÎN ȚARĂ, PSD SE ADUNĂ LA MITING

Rebega a precizat în discursul lui că ”activarea articolului 7 din TUE este cea mai dură sancțiune împotriva unui stat-membru. Nu mă pot pronunța asupra situației din Polonia decât superficial. S-a decretat cumva starea de asediu? S-au abolit instituțiile statului democratic? Au fost interzise drepturi cetățenești? Nimic din toate acestea!”.

”Să presupunem, însă, că, peste noapte, situația a devenit extrem de gravă. În acest caz, trebuie să ne aducem aminte că pentru europeni Polonia a fost premianta Estului.

Citiți și: SCANDALOS: BANII EUROPENI PENTRU SĂRACII DIN ROMÂNIA, FURAȚI?

Polonia nu a intrat în UE ca România sau Bulgaria – cu semne de întrebare, cu monitorizări infinite, cu avertismente și controale. Nu, Polonia a intrat „curată” și cu fruntea sus!

Dar, dacă s-a schimbat ceva în ordinea democratică din Polonia, atunci, în mod logic, aceste schimbări au avut loc de când ea este membră a Uniunii! Deci, la fel de logic, tocmai apartenența la Uniune a generat în Polonia presupusele abateri de la democrație.”, a afirmat Laurențiu Rebega.

”Suntem în stare să acceptăm această concluzie? Dacă da, atunci nu Polonia, ci Uniunea are o mare problemă!”, a acuzat europarlamentarul român.

Laurențiu Rebega a mai spus că problema este, de fapt, alta: ”Și e foarte simplă: nu democrația este preocuparea Comisiei, ci influențarea politicii dintr-un stat membru! Iar ceea ce face Comisia se numește poliție politică!”.

Posada 555×222
New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066