New Profesional Consult 930 x 122

laurențiu rebega

FMI, ATACAT DUR DE LAURENȚIU REBEGA: “ESTE ȘOCANT”

Europarlamentarul Laurențiu Rebega vine cu unele clarificări în ceea ce privește scandalul iscat de recentele declarații ale șefei Fondului Monetar Internațional (FMI), declarații care au făcut valuri în presa românească a ultimelor zile.

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA ȘI VICTOR PONTA, EVENIMENT ÎN SUA

”Un discurs șocant al directorului FMI, Christine Lagarde, a ajuns zilele acestea și la cunoștința publicului român.

Astfel am putut afla că FMI deplânge faptul că pensionarii trăiesc mai mult decât se estima, că aceștia reprezintă o povară pentru bugete și că soluția este să mărim iarăși vârsta de pensionare. Cu alte cuvinte, FMI și-ar dori ca angajații să muncească până cad din picioare, pentru ca să nu li se mai dea nimic înapoi din contribuțiile și eforturile lor de-o viață!”, acuză Laurențiu Rebega.

Citiți și: PRO ROMÂNIA, REPREZENTARE LA NIVEL INTERNAȚIONAL. ÎN ȚARĂ, PSD SE ADUNĂ LA MITING

”Declarația ar părea singulară și doar de un cinism aparte dacă mai multe afirmații ale Comisiei Europene nu ar propune exact același lucru dorit de FMI, și anume creșterea, din nou, a vârstei de pensionare la nivelul tuturor statelor membre ale UE.”, arată europarlamentarul.

El se întreabă ”ce ne mai pregătesc liderii lumii, care oricum încurajează privatizarea serviciilor de sănătate, iar acum se îndreaptă înspre a anula dreptul oamenilor la o pensie pentru care au contribuit o viață întreagă de muncă?”

Laurențiu Rebega avertizează că în acest fel ”ne întoarcem la epoca timpurie a industrializării, când angajații nu aveau niciun drept, iar cei care nu mai puteau munci erau aruncați pe stradă, iar dacă erau bolnavi, erau lăsați să moară.

Tabloul viitorului va arăta sumbru dacă nu ne ridicăm să ne păstrăm drepturile pentru care înaintașii noștri au suferit și au murit. Pentru că, da, după cum vă amintiți, toate aceste drepturi au fost câștigate cu sacrificii umane. Acum riscăm să le pierdem fără să spunem un cuvânt…”

Parlamentul European nu este responsabil pentru conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90