930×122 CAPRA 5

laurențiu rebega

POLITICIENII CARE ATACĂ ROMÂNIA ÎN AFARA ȚĂRII, ASPRU CRITICAȚI

Europarlamentarul Laurențiu Rebega își afirmă printr-un comunicat de presă ”susținerea pentru poziția ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, cu privire la respingerea condiționării acordării fondurilor europene de fantomatica respectare a statului de drept, un concept supus unor interpretări laxe și diverse, care lasă la discreția eurocraților de la Bruxelles decizia de a defini statutul României după cum le convine.”

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA ȘI VICTOR PONTA, EVENIMENT ÎN SUA

Potrivit europarlamentarului, ”toți actorii politici din România ar trebui să își afirme sprijinul pentru poziția Ministerului de Externe în această privință, deoarece aici nu este vorba de o politică partinică, ci de a apăra dreptul României de a fi un stat respectat în UE.

Solicitările de demisie, venite din partea USR, se înscriu în lunga listă de subminare a poziției României la nivel european, luări de poziție venite chiar din partea politicienilor români, o atitudine pe care o consider dezgustătoare și lașă.

Citiți și: PRO ROMÂNIA, REPREZENTARE LA NIVEL INTERNAȚIONAL. ÎN ȚARĂ, PSD SE ADUNĂ LA MITING

Atunci când e vorba de interesul României, trebuie să fim uniți și să prezentăm în afara țării o poziție unitară în apărarea propriei cauze. Cine procedează altfel dă dovadă de meschinărie și politicianism ieftin!”

Mai mult, spune Rebega, România trebuie să sprijine Polonia în conflictul stârnit de Consiliul Uniunii Europene și să se opună activării articolului 7 al Tratatului UE, și să facă acest lucru nu doar din solidaritate cu națiunea poloneză, ci și pentru a-și apăra propriul viitor. “Mâine, și România ar putea fi amenințată de aceeași sancțiune din alte motive, iar dacă lăsăm această ușă deschisă nu vom mai trăi în democrație la nivelul Uniunii Europene, ci în dictatură!”, avertizează europarlamentarul.

Laurențiu Rebega susține că țara noastră ”trebuie să își găsească aliați printre statele care încă mai apără suveranitatea națională și dreptul inalienabil al națiunilor de a decide pentru ele însele. Structurile europene, prin amenințarea sancțiunilor, a tăierilor de fonduri și a blocajelor punitive, vor să invalideze alegerile democratice și guvernele naționale și să se afirme ca adevărații stăpâni ai Europei.

Este momentul ca România să își afirme independența și suveranitatea și să se alăture țărilor care au pus voința propriilor cetățeni și viitorul lor deasupra intereselor Bruxelles-ului!”, afirmă europarlamentarul Laurențiu Rebega.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90