930 x122 grota rece

bogdan ivan

BOGDAN IVAN, DESPRE PROIECTUL PRIVIND STATUTUL DE AUTONOMIE AL ŢINUTULUI SECUIESC: ESTE UN ATAC LA CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

Propunerea legislativă privind statutul de autonomie pentru Ţinutul Secuiesc, adoptată tacit pe data de 23 aprilie de Camera Deputaților, este aspru criticată de PRO România.

Citiți și: Victor Ponta cap de lista la Pro România pentru Parlamentul European

Liderii partidului consideră că proiectul prin care Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică în României este un atac la legea fundamentală a statului.

„Colegii mei parlamentari PRO România vor cere o informare publică referitoare la depunerea acestui proiect și la motivele pentru care proiectul NU a fost supus dezbaterii și votului în Camera Deputaților. PRO România va milita pentru respingerea acestei inițiative. Proiectul este un atac la Constituția României. Noi suntem PRO România și ținem doar cu România!”, spune Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

Citiți și: Delegație PRO România Argeș, la Bruxelles

Propunerea legislativă prevede că statutul de regiune autonomă pentru Ţinutul Secuiesc poate fi desfiinţat numai printr-un referendum organizat în Ţinutul Secuiesc, iar din punctul de verere al PRO România, acest aspect este inadmisibil.

Proiectul va fi dezbătut astăzi în Senat.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90