NOR CURIER 930X122

bogdan ivan

BOGDAN IVAN: INDEMNIZAȚIILE PARLAMENTARILOR CRESC, VENITURILE ROMÂNILOR SCAD

În timp ce mai toate categoriile sociale din România au de suferit, indemnizațiile parlamentarilor au crescut, pe 1 ianuarie 2018, cu 8%. Astfel, indemnizația netă a unui deputat ajunge la circa 10.000 de lei!

Citiți și: Victor Ponta cap de lista la Pro România pentru Parlamentul European

„Noile măsuri fiscale micșorează veniturile angajaților din Educație, Sănătate, ale celor care lucrează în ministere sau ale polițiștilor. În același timp, 2018 se anunță a fi un an al scumpirilor, după ce prețurile au început să crească încă de anul trecut.”, atenționează Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

”Coaliția PSD-ALDE i-a mințit și continuă să îi mintă pe români. Oamenii au fost mințiți că le vor crește veniturile și că acestea nu vor fi afectate de transferul contribuțiilor! Profesorii au fost mințiți că li se vor da banii cuveniți din titlurile executorii! Pensionarilor li s-a promis că vor avea o viață mai bună, însă, din contră, prețurile au explodat, și plătesc mai mult pentru medicamente, alimente și utilități!

Citiți și: Delegație PRO România Argeș, la Bruxelles

Românilor li s-a promis, de asemenea, că vor face față mai ușor creditelor bancare. Din cauza instabilității politice, euro și ROBOR-ul au ajuns, însă, la un maxim istoric. Singurii care au de câștigat sunt parlamentarii, ale căror indemnizații au crescut.”, acuză Bogdan Ivan.

”Membrii Guvernului PSD-ALDE, al treilea guvern pe care coaliția aflată la putere îl aduce în fața românilor pe parcursul unui singur an (!), par să aibă în prezent o principală preocupare: să guverneze pentru ei înșiși! Guvernanții cresc indemnizațiile parlamentarilor și încearcă să îi controleze pe bugetari, dar și pe angajații din mediul privat. Cum face Guvernul PSD-Dragnea – ALDE-Tăriceanu acest lucru? De exemplu, angajaților din IT, cărora veniturile le-au scăzut din cauza trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat, li se va oferi „un ajutor de la stat”.

Deoarece guvernanții nu pot controla această categorie activă, independentă, o categorie care nu face parte dintre votanții PSD-ului, coaliția încearcă să îi ”cumpere” cu un fel de ajutor social, prin adoptarea unei ordonanțe de urgență. În aceeași situație sunt și cercetătorii și angajații part-time.”, este de părere liderul PRO România Argeș.

După nenumărate promisiuni de creșteri salariale, reprezentanții Guvernului nu își asumă rateul provocat de așa-zisa „revoluție fiscală”. Din contră, ”la stat de vină sunt angajaţii de la resurse umane – care nu au ştiut să calculeze veniturile, iar în mediul privat – patronii care îi fură pe angajaţi.” Guvernanții uită că bugetul României se formează datorită mediului privat.

”Guvernul PSD-ALDE, această farsă politică a șefilor Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, păcălește românii, promițându-le „creșteri salariale semnificative”. În realitate, România nu doar că bate pasul pe loc, ci regresează din orice punct de vedere. Singura preocupare a coaliției Dragnea – Tăriceanu este să își creeze, atât timp cât PSD și ALDE sunt la guvernare, nenumărate beneficii, așa cum e, în acest caz, creșterea indemnizațiilor.

PRO România Argeș le cere guvernanților să înceteze cu această bătaie de joc, cu promisiunile false pe care le fac românilor și cu încercarea de a controla toate categoriile sociale prin intermediul unor ajutoare din partea statului!”, conchide Bogdan Ivan.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90