NOR CURIER 930X122

bogdan ivan

BOGDAN IVAN ȘI RĂZVAN COTOVELEA, DEZBATERE ÎN SIBIU CU MEDIUL DE AFACERI

Bogdan Ivan și Răzvan Cotovelea, dezbatere în Sibiu cu mediul de afaceri. La invitația PRO România Sibiu, vicepreședinții partidului, Bogdan Ivan și Răzvan Cotovelea, au fost prezenți ieri la o dezbatere referitoare la strategia de finanțare a IMM-urilor și investițiile din turism.

Citiți și: Victor Ponta cap de lista la Pro România pentru Parlamentul European

Evenimentul, la care au participat și reprezentanți ai mediului de afaceri din Sibiu, s-a desfășurat la Centrul de Afaceri din oraș.

Coordonator al Departamentului de Turism al PRO România, Bogdan Ivan a vorbit despre problemele turismului românesc, dar și despre soluțiile pentru rezolvarea acestora și dezvoltarea domeniului.

Citiți și: Delegație PRO România Argeș, la Bruxelles

”Din perspectiva partidului PRO România, turismul este o prioritate. Turismul trebuie să fie prioritate națională pentru ca România să-și îndeplinească potențialul turistic de care dispune. Guvernul trebuie să facă tot posibilul pentru a atrage fonduri europene pe partea de turism.

În prezent, fondurile europene pentru turism sunt administrate de Ministerul Agriculturii și Ministerul Dezvoltării. Pentru perioada bugetară 2021-2027, aceste fonduri ar trebui să fie gestionate la nivelul Ministerului Turismului, prin înființarea unui Program Operațional pentru Turism. Până atunci, noi, cei din PRO România, considerăm că ar trebui înființată o subaxă special pentru turism în Programul Operațional Regional”, a afirmat Bogdan Ivan.

Pe lângă fondurile europene, potrivit lui Bogdan Ivan, o șansă pentru turismul românesc o reprezintă investitorii privați, investitori care ar trebui să beneficieze de facilități din partea statului: ”Dacă vrem să-i încurajăm pe investitori, trebuie să le oferim facilități.

De exemplu, propunem ca pentru toate investițiile în infrastructura de turism cuprinse între 200.000 de euro și 1.000.000 de euro investitorul să fie scutit de la plata impozitului specific și de la plata impozitului pe proprietate pe o perioadă de 1 an.

Pentru investițiile cuprinse între 1.000.000 și 3.000.000 de euro, investitorul să fie scutit de la plata impozitului specific și pe proprietate pe o perioadă de 3 ani.

Pentru toate investițiile mai mari de 3.000.000 să fie o scutire de 5 ani”.

Prezent la dezbatere, Răzvan Cotovelea, vicepreședinte al PRO România, specialist în politici de dezvoltare și fonduri europene, a prezentat viziunea PRO România în ceea ce privește dezvoltarea și finanțarea prin intermediul fondurilor europene.

”Varianta nouă de buget european care se discută acum și care va fi disponibilă pentru România reprezinta o sumă ce depășește 30 de miliarde de euro. O sumă importantă, însă care va avea o schimbare destul de categorică în ceea ce înseamnă filosofia de programare. În 2021 este important pentru noi în gestiunea fondurilor europene pentru că acestea vor trebui efectiv să intre în economia reală, să fie lansate.

Din păcate, Guvernul până acum a făcut mai nimic, în afara unui memorandum în care și-a dat niște atribuții la nivelul Guvernului. Nu s-a trecut în mod serios la construcția acordului unui parteneriat, adică documentul care prezintă viziunea, strategia și prioritizarea marelor investiții din România cu fonduri europene și care vor dinamiza, structura economiei și societatea românească. Oferta noastră va fi bine structurată, bine gândită”, a declarat publicului sibian Prof. Univ. Dr. Răzvan Cotovelea, vicepreședinte PRO România.

Evenimentul a fost organizat de filiala PRO România Sibiu, coordonată de Dănuț Feteanu.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90